november 27, 2004

Brief van fractievoorzitters

In de brief aan Donner, bewaker van Nederlands moraal, van de fractievoorzitters, wordt het volgende geschreven:

-Het betreft met name zijn uitspraak dat hij onze collega, Geert
Wilders, binnen twee jaar dood zou wensen, alsmede zijn gevoelens
van blijdschap, toen hij hoorde dat Theo van Gogh vermoord was.- (hij is Van de Ven)

Die voorzitters en zij niet alleen, vallen over de uitgesproken gevoelens van blijdschap over iemands dood.
Mag je dan ook al niet meer je gevoel uitspreken?

Ik weet zeker dat heel veel mensen net zo over Yasser Arafat dachten en er ook zo over spraken. Dat werd geaccepteerd. Dat iemand met een andere mening en een ander gevoel dit niet kan uitspreken zonder betreffende brief toont aan hoever de samenleving is afgeleden.

Misschien moeten we onszelf een spiegel voorhouden. Wie stelt de vraag waarmee dit akkefietje aan het rollen gaat? Als Van de Ven zelf was begonnen had hij niet zo'n groot podium gekregen. En wat heeft Van de Ven nou gezegd? Ja, nee en amen. De voorzet van Andries Knevel kon Van de Ven zo inkoppen. (Laat hij nog bijna miskoppen ook)

Voor velen is het inderdaad tijd om uit de zero-tolerante samenleving te stappen en te emigreren naar Australië of zo iets.

november 26, 2004

werk werk weekend

wat ben ik blij dat het weekend is.. Lekker lezen. Even niet aan werk denken,de WVG even laten rusten.

Kom ik thuis, ligt er een kaartje in de bus van een thuizorgorganisatie, Duo Caridad Thuiszorg. Ze leveren zorg die kan worden betaald via de AWBZ, PGB, particulier en via een combinatie hiervan.
Dit betreft dus de zorg. Hoe het zit met de verstrekking van rolstoelen, scootmobielen, periodieke vergoedingen wordt er niet in vermeld.

Als dit kleine bedrijfje mee wil doen het "grote jongens" als Vitaal, Hartingbank en Meyra dan kunnen ze natuurlijk over een tijdje altijd meebieden op de europese aanbesteding.

Over die Europese aanbesteding wil ik het nog wel eens hebben want het is niet allemaal even slecht wat uit Europa komt.

november 25, 2004

drukke dag

Nu voor het eerst betaling met een occassionele run mee laten gaan. In verband met de jaarafsluiting moeten de aanwezige facturen uiterlijk 7 december zijn betaald.

Verder ben ik bezig met de onderhoudscontracten van de leveranciers en de controle daarop. Ik moet m'n fantasie maar de vrije loop laten gaan. Being creative.

november 23, 2004

drukke dag, het wiel wordt uitgevonden.

De overheid is een log apparaat, er zit geen beweging in en als er veranderingen zijn worden die laat opgepikt en is de koerswijziging abominabel traag.
Het is als een olietanker die van richting verandert en die je als zwemmer bij kunt houden.

De gemeentelijke overheid heeft sinds een aantal jaren een nieuw computersysteem, GWS4ALL genaamd (spreek uit als GWS voor All). De ontwerper is Centric. Dat GWS zoals we het noemen is een ontzettend log systeem. Alle uitkeringsgerechtigde cliënten van de gemeente staan met een uniek nummer geregistreerd. Hier zijn dus een heleboel gegevens uit te halen die vertaald wordt naar informatie voor het management.

Dait klinkt allemaal heel mooi maar als je aan de randen van dit systeem zit en ook contacten heb met bedrijven die niks met GWS te maken hebben moet je een link leggen tussen de administratie van dat bedrijf en GWS. Voor deze link gebruik je in princiepe het cliëntnummer. Ook niks mis mee maar wat als een cliënt meerdere uitkeringen heeft? Als je voor uitkering ook leest voorziening dan is het eind helemaal zoek.

Die uitkeringen, voorzieningen moeten allemaal gecontroleerd worden. Zijn ze rechtmatig. Dit is dus een heel uitzoekwerk. Hiervoor worden door verschillende gemeentes verschillende oplossingen bedacht zonder dat er enig contact is met die gemeentes. Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag zullen wel ongeveer met dezelfde problemen te maken hebben.
Ik ben benieuwd of dit niet in een gemeentelijk maandblad ter sprake wordt gebracht.

november 22, 2004

Nederland verzuipt, we're working too much!

Nederland heeft een probleem. De kustlijn in het noorden en westen zakt met een halve meter per eeuw. Hier moeten we dringend wat aan doen. Maar wat? Ik heb me er niet in verdiept. Het enige wat in denk is, extra zandsuppletie. Ik zal het niet begrijpen vermoedelijk.

we're working too much!


In the Netherlands we work much, aren't we?

The Minister of Economic Affairs says that the workload isn't enough. We only work an average of 911 hours a year per employee! (It's funny that figure. Notice, there are also 911 days between the murder on Pim Fortuyn (May 6 2002) and Theo van Gogh (November 2 2004).
There are many parttimers and 460,000 unemployed people. If this is a sign of the state of our country, I say Minister do something!

But for individuals the solution can't be to work longer because there is no extra work. With my 36 hours a week I've a full time job. Every extra hour may be wasted. (In a normal year I make 1692 hours.)
The average figure (911) can be increased by creating work or reducing the number of people who live in the Netherlands.

After the assault on Theo van Gogh many people want to flee the country.
This is the solution of the problem of the Minister.
I think that his public servants should do the research on a basis of new figures after 1 year when the first people emigrated

I don't mind who is leaving but I'll be relieved if a lot will go away. Maybe 8 million people is enough. 50% Can leave this small enclave at the northsea.
I'm thinking about emigrating too, not in the near future though. When I'm 60 or so, plenty of time.

november 21, 2004

Geloven in de PvdA?

Geloven doe je maar in je eigen tijd!
De uitspraak schiet me nu te binnen. Misschien is het een mooie referentie om mijn mening aan op te hangen.

Ik vind dat het geloof een veel te belangrijke waarde in de maatschappij inneemt. 25 jaar geleden werd ik al met de neus op de "feiten" gedrukt tijdens een geschiedenisles op de HAVO.
Wij hebben een -gristelijke- cultuur vertelde de geschiedenisleraar met wie ik in discussie ging. In alles wat we doen druipt de -gristelijke- moraal af bij wijze van spreken. We eten niet voor niets met bestek, was een van z'n argumenten die me bij is gebleven.
Bullshit!

Met deze moraal van 25 jaar geleden hebben we geen maatschappij opgebouwd waarin wij met z'n allen kunnen integreren. Daarom moeten die godsdiensten worden geseculariseerd van de maatschappij.

Kijk naar voetbalverenigingen, -gristelijke - clubs tegen islamitische, tegenstellingen over en weer.Maar neem hardlopen en wielrennen, ieder voor zich, achtergrond telt niet. -A joy forever-
Dit laatste is een blauwdruk voor de ideale maatschappij.
Geloven doe je inderdaad maar in je eigen tijd.

Wij leven in een seculiere staat waarin kerk en staat gescheiden zijn, wordt gezegd. Maar dit is een leugen.
Buttiglione werd afgewezen omdat hij een mening had over homofielen, niet omdat hij nauwe banden had/heeft met de paus, het katholicisme. Onze Neelie wordt door een deel van het Europees parlement (PvdA?!) wel afgerekend op haar contacten met het bedrijfsleven.
Ach de PvdA heeft boter op haar hoofd.

Laat Europa zorgen dat de kerk (welk geloof dan ook) geen invloed heeft op de politieke besluitvorming. Helaas is dit praktisch onmogelijk met confessionele partijen die in sommige opzichten wel heel veel van hun christelijke denkbeelden laten doorsijpelen.Volgens het princiepe van een secularisatie van kerk en samenleving hoort dit niet.

Dat Donner nu op zijn muil gaat doordat het door hem gewenste wetsartikel over smaad en beledigen van geloofsovertuigingen mogelijk uit het wet wordt geschrapt noem ik een deksel op de neus maar ook getuigen van politiek opportunisme van alle partijen.

Samenvattend zeg ik dat de blauwdruk voor de ideale maatschappij ligt in een scheiding tussen kerk en samenleving.

Geloven doe je maar in je eigen tijd!