februari 14, 2005

Boterberg

Het achteruitrijdende Amsterdamse vrouwtje heeft opzettelijk geprobeerd de brommer van de tasjedief te raken.
Ik denk dat hier in Nederland heel mensen rondlopen met boter op hun hoofd.
Die boterberg moest door de anderen maar eens verkleind worden.

februari 11, 2005

links, rechts, fout

Nederland zou zich dit kabinet moeten aantrekken. Nederland heeft dit kabinet niet nodig. Dit kabinet maakt zoveel kapot. Nieuwe verkiezingen zijn nodig.
Donner, Zalm en consorten vernielen Nederland. De vrijheid die we hadden wordt nu beperkt door een rijbewijs dat je bij je moet hebben als je gaat hardlopen op de openbare weg. Dit is toch waanzin!!!
Iedere terrorist zal zich aan de regels van onzichtbaarheid houden en keurig een al dan niet vervalste pas op zak te hebben. Hij zal bij aanhouding zich kunnen legitimeren en later alsnog zijn eventuele daad uitvoeren.

Die hele legitimatie wetgeving moet gesaboteerd worden. We leven met z'n allen in een vrij land waar niemand gebaat is bij zo'n legitimatie. Gebeurt er wat, zoals de Madrileense bomaanslag, dan zal dat echt niet te voorkomen zijn door legitimatie.
Ik roep iedereen in Nederland daarom op om deze legitimatie wetgeving te saboteren. Geen pas tonen als er gevraagd wordt om legitimatie. Er om heen draaien als je wel een pas bij je hebt en deze pas na dralen tonen.

Het terrorisme wordt opgeklopt door dit kabinet om impopulaire maatregelen door te kunnen voeren. Het schijnbaar vreemde is dat de oppositie akkoord lijkt te gaan met deze maatregelen.
Ik denk dat zij enigzins gedwongen is door de opkomende hysterie en angsthazerij van de Nederlandse bevolking om de vergaande voorstellen van dit kabinet min of meer te steunen.
Dit is ook verkeerd. Heel erg verkeerd, laf zelfs.
Echter ik kan ook wel genuanceerd zijn en me voorstellen dat de linker vleugel van het CDA en de rechter vleugel van de PvdA samen regeren als er nu verkiezingen zijn.
Volgens de opiniepeiling zou het eventueel maar zo kunnen zijn dat links Nederland gaat regeren. Dat kunnen we ook niet hebben.
Laat het maar mooi een centrum links kabinet zijn als we hebben afgerekend met Zalm, Donner, Balkenende, Van Aertsen en die anderen aan de rechter zijde.
Zij verlammen Nederland.
Zij regeren niet normaal, maar buiten-proportioneel op een dreiging. Van Hirsi Ali en dat Limburgse koorknaapje Wilders kan ik me het wel voorstellen met de directe bedreigingen aan hun adres, ingeluid met de moord op Van Gogh.
Maar bestaat er voor de andere vier geen ZDBA-pest?

Hoe paniekerig heeft Nederland gereageerd op virussen die verspreid konden worden. Nu hoor je er niks meer over. Terwijl het gevaar echt niet minder is geworden.
Dit is terrorisme, je creeërt een denkbeeldig gevaar en iedereen buitelt over elkaar heen.
De regering en de politiek wakkert het terrorisme alleen maar aan door verdachtmakingen en te stigmatiseren en het woekert voort als een ondergrondse heidebrand. Als de heide over gaat in bos wordt het een bosbrand en staan daar huizen dan branden die ook af.

In de verte hoor ik een satanisch stemmetje: "burn down the churches, burn them down!"

In Europa staat een oorlog op uitbreken en zoals in veel oorlogen is er een goede en verkeerde kant. Balkenende staat ongetwijfeld aan de verkeerde kant.

Ik ben een beetje boos.

februari 09, 2005

pensioentje

De week ben ik vooral bezig met hercontroles. Dit is het controleren of mensen op basis van hun inkomen recht hebben op een vergoeding in de taxikosten. In de gevallen waar ik mee bezig ben is dat 70 Euro p/m.

Het inkomen geven de cliënten zelf op. Er wordt gevraagd om kopieën van jaaropgaves mee te sturen. Cliënten kunnen dus inkomen verzwijgen. Omdat er geen match is met de belastingdienst kan dus het onvolledige inkomen worden opgegeven. Dit is fraude -en er wordt niks mee gedaan-.

Wat mij al meermalen is opgevallen is dat er "schrijnende" gevallen tussen zitten. Mensen die een onvolledige AOW hebben en op hun oude dag rond moeten komen van 9.000 E. Wij weten wel dat deze personen voor aanvullende bijstand in aanmerking komen. Maar het is niet onze taak dat deze cliënt te vertellen.

Dit in tegenstelling tot een geval van een cliënt met een inkomen van ruim 23.000 E. Dit is boven de norm voor een taxikostenvergoeding. Maar als de premie ziektekosten eraf zou worden getrokken zou deze persoon er onder de norm komen. Er wordt dus een brief gestuurd om de hoogte van de ziektekostenpremie vast te stellen.

Mijn idee is dat organisaties zoals politieke partijen, vakbonden zich met deze zaken bezig moeten houden. Met is toch niet normaal dat iemand van 75 of 80 jaar van 8.000 moet leven? De AOW is in princiepe al 11.451 E voor een alleenstaande en 7675 E voor gehuwden per persoon.

En dan de pensioenen die 65 plussers ontvangen, das echt om te huilen. Ik weet natuurlijk niet hoelang er een pensioenopbouw is geweest maar van de meeste pensioenfondsen heb ik geen hoge pet op.

Als het AOW-beleid wordt versoberd, zal er compensatie moeten komen door meer in pensioenfondsen te stoppen of dat de werknemers zelf voor hun pensioen moeten zorgen. (Zie hier de voorstellen van president Bush.)
Ik ben geen voorstander van dit laatste, maar als het moet dan moet het.

februari 03, 2005

Voller


Nederland raakt steeds voller, niet leger in ieder geval, maar er zijn mensen die vinden dat het wel meevalt.

Als je een wegenkaart van Nederland pakt, zie je de A12, de A4, de A28 enzovoort als vette geel rode strepen op de kaart gezet. In werkelijkheid zijn die strepen miniem, zeggen zij.
Die wegen stellen niks voor bagataliseren ze, er staat nog zoveel ruimte op de kaart dat niet benut wordt.
In feite vormen die wegen obstakels die door mensen en dier met moeite genomen kunnen worden. Mensen graven tunnels en bouwen viaducten of regelen het verkeer met verkeerslichten, maar dieren kunnen dat niet (Utrechts Dagblad, aantal aanrijdingen met groot wild op de Heuvelrug ( 1-2-'05))

Genoeg ruimte? Okay, maar doe er dan wat positiefs mee. Op de bovenstaande foto is op de achtergrond de A2 en onder de brug een schip op het Amsterdam-Rijnkanaal te zien. Daar tussen in -niemandsland-

Op het land daar tussen wordt winters in ieder geval niks mee gedaan. Dan is het erg karige boterham als je daar in de zomermaanden je brood -en het beleg- mee moet verdienen.
Er kunnen dus beter nieuwe overbodige kantoorgebouwen worden gebouwd.

Zo wordt Utrecht steeds groter in omvang terwijl er in feite niks bijkomt. Misschien is dit infrastructurele boulemie?
Nederland raakt op deze manier wel steeds voller.