september 04, 2009

displacedness

Voortbordurend op de gedachte van gisteren, heeft de autochtone bevolking daar wat te duchten van de allochtone moslims?

In Nederland hoorden we na de moord op Theo van Gogh dat we maar moesten afwachten tot de Nederlandse moslims in aantal de autochtone Nederlandse bevolking voorbij waren gestreeft. Dan zouden we nog wat beleven.
Een vrouw heeft een ellendige Marokkaanse tasjesrover door achteruitrijdend gas te geven tussen de bumper en boompje geplet.

Ik vrees eerlijk gezegd dat er dan geen plaats meer is voor de moslim tenzij hij zich heeft aangepast. Hij zal veel moeten weten van watermanagement, de waterhuishouding en hoe het wordt beheerd. Want zeg eerlijk, de rivieren, de kanalen, en overige waterwegen en dijken zijn de oorzaak en reden dat Nederland kan bestaan. Zijn daar Marokkanen en Turken bij betrokken?

Het is bij mij niet duidelijk of de moslims aanhangers zijn van het koningshuis. (De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb schijnt een koningsgezinde te zijn, misschien de enige. Dat is niet genoeg om je werk goed te doen Ab!)
De waterprins die wij hebben is volgens Karst T. toch een racist en facist dus moslims zullen niet veel hebben aan zijn kennis.

Freefighter Geert Wilders zal concentratiekampen voor moslims opzetten om te voorkomen dat zij als een moslimtsunami Nederland overspoelen. Zie De groene Amsterdammer Met dank aan zijn feeling of displacedness

Laatste nieuws 5 september 2009:
Er wordt niet berekend wat een allochtoon kost volgens minister Van der Laan. Tegenslag voor Wilders? Welnee, het houdt hem in de publiciteit en het geeft Wilders credits die hij bij een volgende veel belangrijkere discussie kan verzilveren.

De moslims in Nederland zijn niet zo ver als in de VS. Daarom geloof ik niet dat zij Nederland kunnen overnemen met hetzelfde niveau van welvaart en welzijn. Zij zullen gaan inleveren en dat wil niemand, ook de moslim niet. Als de moslims er numeriek en in kennis klaar voor zijn zullen zij niet meer kunnen omdat ze geìntegreerd zijn.
Natuurlijk zullen er niet geïntegreerde fanatieke moslims zijn, maar extremisten zijn er ook onder de autochtone Nederlanders.

september 03, 2009

hoofddoekjes

Bush pleitte voor het recht op hoofddoekjes en prees de bijdrage van moslims tijdens een Ramadan-diner om de Islamitische vastenmaand te vieren.
Voor Bush kan je ook Obama lezen. President Obama prijst de Amerikaanse moslims ook.
Volgens de Volkskrant kwam de president ook op voor het recht van een meisje op het dragen van een hoofddoekje, een hijab op school.

Het recht op vrije meningsuiting, vrije godsdienstuitoefening is een van de bestaansgronden van de Verenigde Staten van Amerika. Hierin schijnt de VS te veschillen met Europa. In Frankrijk is het dragen van een discussiepunt en in Nederland hebben bepaalde groeperingen er moeite mee.

Als reden wordt opgevoerd dat de moslims in de VS rijker en beter opgeleid schijnen te zijn dan de gemiddelde Amerikaanse bevolking. Zou het waar zijn?
Misschien is een andere reden het feit dat moslims daar aan de andere kant van de plas meer varkensvlees eten. Met andere woorden, wellicht zijn ze beter geïntegreerd dan hier in de EU. Doordat ze beter zijn geïntegreerd worden ze meer geaccepteerd en door die acceptatie wordt er ook meer geaccepteerd van de cultuur die immigranten meebrengen. Omdat Amerika een land is van immigranten worden de moslims gezien als een van hen en gerespecteerd.

september 02, 2009

koopkracht

De wereld zit economisch in een dip. Nederland zit in een recessie.
Het nationaal inkomen is in het afgelopen jaar met circa 5% gedaald. Dit jaar zal het 4% zijn en volgend jaar gaat er weer een hap vanaf.

Deze cijfers hebben gevolgen voor de bevolking van Nederland. 2 CPB-directeuren geven in een boek aan dat de crisis blijvende schade toebrengt aan de Nederlandse economie, link: NRC-handelsblad.

Vijftigers en zestigers zijn het dupe van de economische teruggang volgens de 2 CPB´ers in het NRC.
In het artikel wordt in een grafiek geduid op een koopkracht verlies in het slechtste geval van 18%.
Is een teruggang in koopkracht in het worst case scenario op te vangen voor de baby-boomers?

Volgens mijn moeder moet je de tering naar de nering zetten. Vakantie in eigen land, goedkoper boodschappen doen bij aldi, besparingen zoeken via internet, een tientjes per maand goedkopere ziektekostenverzekering afsluiten.
Als je dat allemaal doet dan is een 8 daagse vliegvakantie met 3 vriendinnen naar Spanje in oktober ook wel mogelijk.
Maar of de baby-boomers voorbereid zijn op een verwachte 12% lagere koopkracht, nee ik denk het niet.