januari 26, 2010

E-office

Toevallig lees ik op dit op Nu zakelijk .
Het is natuurlijk zo dat de Nederlanders erg dom zijn, een gemeente die dubbele abonnementen afsluit, een type-kamer heeft.... hahaha, misschien wel handig, in plaats van al die brieven met tikfouten door iemand die de basis van het 10 vinger typesysteem niet in de vingers heeft en er ook geen les in heeft gehad.

Prive verzekeren Nederlanders zich dubbel en op het werk zijn ze al niet oplettender.
Ik ben benieuwd hoelang als e-office advisor Robert Mekking nog opdrachten van gemeenten krijgt voor zijn AtosOrigin.

januari 05, 2010

computer

In de gemeenteraad zitten mensen die bepaalde doelen nastreven afhankelijk wat hun politieke voorkeur is.
De raad gaat er in 2004 vanuit dat het allemaal goed gaat komen in Nederland, dat de economie het geweldig doet, dat de werkloosheid steeds verder zal dalen terwijl deze al tegen een ondergrens aanzit.

Nee, de gemeente doet het zo geweldig dat gedacht wordt aan een computersysteem, een computerprogramma te ontwikkelen dat geld genereert. Bij de aanloop leg je geld in waarna het gaat bewegen. Als het dan beweegt zal het geld opbrengen waar nieuw beleid mee kan worden gemaakt. Dat wordt met dezelfde machine uitgevoerd, je legt weer geld in, het beweegt en het levert geld op. Het ideale pyramidespel.

De gemeenteraad van Utrecht heeft hetzelfde computerprogramma in huis gehaald.
Door een te verwachten dalende omvang van de WWB-gerechtigden zou het mogelijk zijn kostendekkend de ontwikkeling en introductie van een computerprogramma te financieren. Dit programma, door de G4, Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Utrecht onwikkeld zal het dure contract met Centric (ontwikkelaar van het oude systeem) overbodig maken.

We weten de staat van de economie in 2010. De werkloosheid is niet in dalende lijn.
De opbrengsten zijn er niet, de kosten wel. Structurele kosten worden met eenmalige opbrengsten gefinancieerd. Wie heeft dit bedacht gemeenteraad?
Madoff zou trots zijn op zo'n systeem -En hij was trots. Tot het mis ging.-

Nee raad in 2004 zag je het al aankomen wat in 2007 is uitgekomen. In 1999 was de internethype het grootst, die met Nina Brink uiteenspatte. Maar daarna ging het verder. De crisis in de Amerikaanse huizensector zag je aankomen. Het is allemaal financieel, dus voorspelbaar.

Waarom is er geen risico analyse gemaakt met een Wat Als scenario? Is dit zo onlogisch, of is wat in oktober 2008 en daarvoor gebeurd is zo onvoorstelbaar?

januari 01, 2010

Rotterdam

Rotterdamse wethouder Vervat geeft salaris aan goed doel
op 29 december 2009

De Rotterdamse wethouder Hans Vervat geeft zijn salaris aan een goed doel, zo schrijft de Volkskrant. Het salaris, dat hij zelf niet nodig heeft, gaat naar het Fonds Bijzondere Noden in Rotterdam. ‘Ik ben geen wethouder geworden voor het geld, als ondernemer wil ik graag de publieke zaak dienen.’

Hij vervolgt: ‘Zo’n drieduizend Rotterdamse huishoudens lukt het financieel niet om de eindjes aan elkaar te knopen, zij zitten in een urgente financiële noodsituatie. Dit noodfonds is voor hen echt een laatste redmiddel en helpt Rotterdammers die door geldproblemen op straat de dreigen te komen staan.’

Vervat trad aan als bestuurder toen de VVD in het voorjaar uit het Rotterdamse college stapte. Hij schenkt het salaris over zijn hele ambtsperiode tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010 aan het FBNR.

Meer informatie
7 reacties

Olafnoordanus
3 dagen geleden

Hans je bent als een kruik met goud, niet in geld uit te drukken, wat fantastisch.

Jan met de Pet
2 dagen geleden

Jezus stond aan het offerblok met zijn leerlingen. Een rijke koopman gooide 10 goudstukken er in. Een arme gebochelde weduwe 2 koperstukjes. Wie gaf meer vroeg jezus? De koopman, nee de weduwe zij kon niks missen en gaf toch.
Prima dat die gast geeft, maar das makkelijk als je al genoeg hebt. Doe het dan in stilte en wees tros op je daad. Nu is het in mijn ogen niet meer dan egotripperij.

Olafnoordanus
2 dagen geleden

Nou Jan met de Pet, als je royaal ben dan mag je dat best bekent maken. En Jezus moet geen rare vragen stellen 1980 jaar geleden. Mijn grote lieverd is Mies Bouwman die wist dit handig te doen met ons dorp.

Koos
2 dagen geleden

Ik ben hier ook geen grote voorstander van, als je dit wilt doen is dit prima maar doe het dan anoniem. Je hebt gouw de schijn tegen en en dit is slecht voor de politiek. Verder wat moet je ermee, wil hij nu een kruisje?

Michiel
2 dagen geleden

Politici hebben een vb functie. Niet dat elke bruger nu tegen zijn baas moet zeggen dat ie geen salaris meer wenst - maar ik vind het wel top van die havenbaron. Als 't hier maar bij blijft en hij het niet te pas en te onpas gaat roepen in elk interview.

Bas van der Veen
1 dag geleden

Goed bezig, die Hans.
En wat is het voor iets om meteen maar te veronderstellen dat Hans dit om publicitaire redenen of egotripperij doet? Wat zijn dat voor aanmatigende aannames?

Ga eerst eens bij jezelf te rade wat je voor de samenleving betekent. Of dat nou materieel is of niet.

Jan
0 minutes ago

Hahaha, ik moest even googlen wie Hans Vervat werkelijk is. Een PvdA politicus blijkt. Van een partij die a piori tegen het grote geld verdienen was.

Maar ja, nu doet iedereen het. Met zijn bedrijf zal Vervat ongetwijfeld groot geld verdienen. Nu kan hij dat in het groot weggeven. Amerikaanse toestanden

Hoezo weggeven? Wat Vervat met de ene hand geeft, neemt hij het de andere hand terug van de belastingen. Het is een gift en het verbaast mij niet dat Vervat in het hoogste tarief van 42% valt waarin hij een en ander kan aftrekken.

Dit is nmm een groots politiek gebaar naar Amerikaans voorbeeld. Nu maar hopen dat de bevolking begrijpt dat politiek altijd om de politicus draait. Het is egocentrisme pur sang.