augustus 30, 2010

Pensioen

Op 30-10-2005 schreef ik al over doorwerken tot je 67e. Het was al een item en daarop hebben we allen allang op kunnen anticiperen. Zeker de jongeren en eigenlijk ook de pensioenfondsen.

Als er 5 jaar geleden adequaat was gehandeld was er geen gedoe geweest zoals nu.
Dit pensioenstelsel moet hervormd worden want het is eigenlijk een piramidespel.
Kijk naar de 14 pensioenfondsen die moeten korten of weet ik veel wat. Ze zijn gewoon te klein om fatsoenlijk te kunnen worden bestuurd.
De volkskrant geeft een overzicht waarin staat welke pensioenfondsen vermoedelijk gaan korten. Vermoedelijk omdat niks zeker is.

Het is verontrustend dat een beleggingsclubje van nog geen 1000 werknemers de belangen van die mensen behartigt. De werknemers zijn wel verplicht pensioenpremie af te dragen aan zo'n club. Je kan toch aanvoelen dat het niet goed gaat. Je voelt je daar niet veilig. Ook is er bij sommige clubs een sterfhuisconstructie wat de leden betreft.
Neem de Stichting Pensioenfonds voor Reclame en Marketing hier zijn nog maar 57 actieve deelnemers, 532 ex-deelnemers en 64 gepensioneerden.
De ex deelnemers bouwen geen volledig pensioen op en de gepensioneerden gaan gemiddeld eerder dood. De 57 draaien dan voor de overhead op. Deze werknemers moeten toch een keuze hebben. Dat hadden ze toch al voordat ze aan hun baan begonnen moeten hebben?

Je moet niet gedwongen zijn om in een bedrijfspensioenfonds je pensioen op te bouwen. Dit kan efficiënter en transparanter. Het moet de keuze van de werknemer zijn waar hij heen wil. De overheid moet hem daarbij helpen en de pensioenfondsen moeten openheid geven. Het gaat min of meer om de herstructurering en openheid, de perestrojka en glasnost van die oude Gorbatsjov.

Een pensioenfonds van 243 mensen, laat me lachen!

augustus 27, 2010

samenbindend

In Knevel en Van de Brink, een praatprogramma op televisie, wat ik niet volg, de voorzitter van het CDA, de partij van partij van "giganten" die een knieval maakt voor Wilders, doet een uitspraak waar Wilders niet op zit te wachten.

De CDA voorzitter maakt er een lang verhaal van maar bij 14:40 in deze video zegt Bleker iets over een regering voor alle Nederlanders, die samenbindend moet zijn, die geen groepen tegen elkaar zet. Vanaf 15:50 zegt hij dat het een regering moet worden die niet de samenleving uit elkaar speelt, maar die groepen in de samenleving bij elkkaar brengt.

Volgens Wilders moet deze man op vakantie.
Wilders kan met hem mee want na de formatie van het monsterkabinet zal het voor hem hard werken zijn om alle PVV programmapunten te realiseren. Wilders moet dit aanstaande kabinet overeind houden en toch zijn punten scoren. Wilders moet dus een beetje geven en dat zal moeilijk zijn. Niet op het economisch vlak, maar wel op het sociale. Hij moet zijn achterban tevreden houden. Dus sommige wezenlijke punten wil hij -und sein Gruppe-binnenhalen.

Het probleem is dat de beleidsterreinen met elkaar vervlochten zijn zodat een maatregel op het ene terrein invloed heeft op het andere. Het wordt nog wat met het 18 miljard euro bezuinigen. Want wie garandeert dat juist Wilders' achterban niet onevenredig wordt getroffen?

augustus 26, 2010

Democraten

D'66 was het alternatief. Volgens mij kan PvdA zich beter opwerpen als een alternatief voor het monsterverbond.

Nu PVDA

augustus 22, 2010

afstempelen

Dit is het verlagen van de nominale waarde van een aandeel, om bijvoorbeeld de balansverhoudingen te verbeteren na een periode van verliezen.
Afstempelen vindt ook plaats als een bedrijf bepaalde activiteiten beëindigt en daarom het door aandeelhouders gestorte kapitaal terugbetaalt. '
Van afstempelen zijn meer definities, maar het komt er op neer dat een onderneming die aandelen of obligaties afstempelt het niet uit weelde doet. Het is crisis in deze gevallen.

In het geval van de afstempeling van de pensioenen is het eigenlijk net zo. Het pensioenfonds kan niet meer aan zijn lange termijn verplichting voldoen. De dekkingsgraad is onvoldoende. Op korte termijn is er natuurlijk wel wat geld, maar dan moet kapitaal liquide worden gemaakt. Als je daaraan begint, stort het kaartenhuis van een pensioenfonds schijnbaar in elkaar.

Als de overheid ingrijpt zal de overheid moeten lenen. Met de huidige lage rente is dat misschien een aantrekkelijk idee, maar wat als de pensoencrisis lang duurt en de rente gaat stijgen? Toekomstige generaties worden opgezadeld met een staatsschuld.

Als de rente stijgt dan zal dat voor de risicomijdende pensioenfondsen voordelig zijn. Zij hebben grotendeels in obligaties belegd voor de pensioengerechtigden van nu. De pensionado's van over 20/30 jaar zitten vooral in de aandelen, onroerend goed, obligaties, etc.

Rentestijging zou een oplossing kunnen zijn. Maar als de rente stijgt zullen de aandelen het minder doen. Het dividend zal minder zijn, de groeiaandelen zullen minder stijgen. Dat is voor de langere termijn nadelig.

Een andere oplossing is meer pensioenpremie afdragen. Naïef, want het is dweilen met de kraan open. Laat dan de mensen zelf betalen wat ze met het salaris willen. Misschien wil de een het wel in een huis investeren en een ander in grond en weer iemand anders zet het op de bankrekening met rente.

Nog een oplossing is het verlagen van de dekkingsgraad zodat de huidige pensioenen niet verlaagd te hoeven worden. De problemen worden zo naar de toekomstige generatie gepensioneerden doorgeschoven. Het voordeel is wel dat zij 2 jaar moeten doorwerken en premie betalen en minder lang gebruik maken van het pensioenstelsel. Dit mes snijdt aan twee kanten.

Een andere oplossing zou kunnen zijn dat het pensioenstelsel wordt losgelaten in de vorm zoals die nu bestaat en dat mensen die pensioen willen opbouwen dat zelf kunnen doen op de door hun gekozen manier.

Nu zitten we met het probleem van een historisch lage rente op de kapitaalmarkt en niet zo'n gunstige markt voor wat betreft het hele vermogensspectrum. De pensioenfondsen bloeden dus dood. Dit raakt ons allemaal.

Pensioenfondsen zijn een fraai staaltje van gedwongen winkelnering.
Heb je je leven in de scheepsbouw doorgebracht dan zit je pensioen bij de PME.
Na het bereiken van een geweldige dekkingsgraad van 141 daalde deze tot 87. Vorig jaar was er al geen inflatiecorrectie, Zie ook de Metaalkrant.

Als werknemer kan je geen kant op:
Metaalbewerker, hupsakee PME.
"U wilt naar het ABP meneer? Nee dat kan niet. Dan had u ambtenaar moeten worden."
"Maar ik wil het PME helemaal niet. U bent te risicovol."
"Sorry meneer, uw toekomst is mijn brood."

Weg met die kruideniersmentaliteit, opgedonderd met die kleingeestige bekrompen hokjesmentaliteit.

En zo is het maar net.

augustus 14, 2010

nu

Zaterdag 14-08-2010 vang ik dit op van nu.nl

AMSTERDAM - Zeker de helft van de honderden bedreigingen die jaarlijks bij Haagse politici binnenkomen zijn afkomstig van minderjarige jongens uit normale gezinnen.

Dat zegt zaakofficier van justitie Nicole Vogelenzang zaterdag in het AD. Vorig jaar ging het in totaal om 386 meldingen van bedreigingen. Dit jaar staat de teller op 214.

De jongeren plaatsen vaak zonder na te denken de ene na de andere doodsbedreiging op internet, schrijft de krant op basis van gegevens van het Team Bedreigde Politici van de Haagse politie.

De meeste bedreigingen zijn voor PVV-voorman Geert Wilders gevolgd door demissionair premier Jan Peter Balkenende (CDA).
Hyves

De jongeren plaatsen bijvoorbeeld een bericht op hun Hyves-pagina en denken vervolgens dat dit toch door niemand gelezen wordt.

De bedreigingen zijn volgens de krant ook voor een aanzienlijk deel afkomstig van gefrustreerde mannen. De laagdrempeligheid van internet speelt een grote rol bij het uiten van de bedreigingen.


Is het recept van een Wilderiaanse gehaktschotel strafbaar? Hoe meer zielen op deze site hoe beter, dus het recept hiervan volgt nog. Eerst uitproberen. Een chef kok zal niet direct wat op tafel zetten als hij het nog niet grondig heeft uitgeprobeerd en gefinetuned.
Om deze schotel te maken zullen er heel wat schotels moeten worden klaargemaakt.
Dat geeft een probleem want om deze schotel te maken zijn er eerst nog wat proefschotels nodig. En zoals het laat aanzien zal Wilders de schotels verbieden.
De enige schotel die wordt geoorloofd door Wilders is een jachtschotel.

Faust

Sommigen hebben Wilders in een vliegende schotel gezien, de gelijkenis met herr dr. D. Faustus op een vliegend tapijt, een vliegende bierton of wijnvat is treffend.
Faust had met het recept van een Wilderaanse gehaktschotel raad geweten. Want hoe is Faust aan zijn eind gekomen? Uit elkaar gereten als de eerste duivelse zelfmoordterrorist.

Is bovenstaande nu een bedreiging voor Wilders? Nee of ja?

augustus 12, 2010

Law & order



Waarom deze video? Als we de kant opgaan als in de vorige entry beschreven dan komt er een special unit om maatschappijkritische artikelen op te sporen. Het begint bij de missing M.
Dit is het grappige gedeelte. Wat volgt is serieus.

Het volgende gebeurde op het werk tussen 10.00 en 11.00 uur.
Ik liep naar de koffieautomaat voor een cappuccino. Vervolgens liep ik terug en passeerde M. die stond te lezen. Hij doet mee aan de ramadan. Terwijl hij ze doorbladerde vroeg ik of er nog wat in de gratis bladen staat. Hij bladerde verder maar de pagina met een aantal schaars geklede dames moest hij opeens snel omslaan. Ik nam het in me op.

Het volgende gebeurde tussen 12.00 en 13.00 uur.
Ik moest naar het toilet en waste m'n handen. Daarna nam ik een broodje en at hem op niet ver van M. verwijderd.

Het volgende gebeurde tussen 22.00 en 23.00 uur.
Ik ging onder de douche, liet het koele water over m'n lichaam glijden en kreeg meerdere waterdruppels binnen.

De volgende ontknoping speelde zich af in m'n hoofd.
Ramadan betekent tussen zonsopkomst en -ondergang je houden aan een paar regels, waaronder niet eten en niet drinken.
Een fundamentele uitleg hiervan zou kunnen zijn dat je dan in de vastentijd niet doucht tussen de bepaalde tijden omdat je water binnen kunt krijgen. Erger nog als je water gebruikt, overtreed je de regels waaraan je je dient te houden tijdens de vastentijd. Je mag dan ook geen gebruik maken van het toilet om vervolgens hem door te spoelen.
Zien dat iemand eet, het aanschouwen van voedsel is een fictieve consumptie. Dat is in de fundamentele uitleg verboden. Vandaar dat M. niet keek naar de pagina met de schaarsgeklede dames. Het is fictieve sex. Sex in de vastentijd, tijdens de daglichtperiode, mag niet.
Als je dat fundamentele princiepe fundamentalistisch gaat interpreteren was M. fout toen hij dat blad pakte en doorlas. Hij had een halal versie van de Pers, Spits of Metro moeten pakken.

Op deze manier kom je van iets fundamenteels tot iets fundamentalistisch in de enge zin des woords.
Het begint in onze hoofden.

Ik denk dat dat geldt voor alles en wordt bij het opgroeien van het kind tot oude volwassene alleen erger. Alleen het kind heeft de originaliteit en de authenticiteit om er anders mee om te gaan. Probeer eens dat kind in jezelf te vinden. Dan kun je volmaakt gelukkig worden.

augustus 11, 2010

tweet

De tweet
mensen die denken dat 'vrijheidsfundamentalisme' bestaat zijn eng.
plukte ik van internet.

Ik denk dat deze mening bedoeld is voor mensen die niet de Nederlandse taal machtig zijn.
Helaas is het fundamentalisme door de geschiedenis van connotatie veranderd.

Wellicht is de blog van Bert Brussen een vorm van doorgeschoten vrijheidsfundamentalisme. Het was vanavond op On Air. Vermoedelijk was Bertje op doorreis naar Ijsland waar ze vrijheid van het woord nog wat hoger in het vaandel hebben dan in Nederland of "wikileaks" USA. Daarrdoor is hij in de verhoorkamer van schiphol beland.

Vreemd vind ik het dat als het bericht op m'n site zou staan ik beticht kan worden van het aanzetten tot. Tot wat?
Terwijl het plaatsen van een link naar de website van Bert Brussen gewoon kan. Wat is rechtmatig en wat niet?
Hebben we niet het recht op informatie en dat het ene recht niet boven het andere gaat?

Gaat de overheid, het OM, nu de site van www.maroc.nl, de ingezonden stukken van het NRC en andere dagbladen beter in de gaten houden? We worden hoe langer hoe meer een politiestaat.

augustus 09, 2010

stemmen

Kan wel zeggen dat dit mijn 130e stukje is. In 6 jaar is dat niet veel. Het gaat natuurlijk om de kwaliteit. Daar zit het hem nu net in. Kwaliteit maakt kwaliteit.

Hetzelfde principe als geld maakt geld. Je begint met niks en als het gaat draaien wordt het langzaamaan beter. Het heeft niks met geluk, kansen en je dag hebben te maken. Het is een constante en jij bent er een factor in, de multiplier. Het multipliereffect; overheidsinvesteringen zorgen dat de economie weer aangejaagd wordt en bedrijven weer orders gaan plaatsen bij andere bedrijven. Ja ja, hopen op een butterfly effect.
Sommigen zeggen dat we Keynes niet moet overschatten. Vlinders al helemaal niet. Op korte termijn geven die vlinders (ook in je buik) een goed gevoel.

Maar of het fundament staat dat is dan maar de vraag. Het is hetzelfde als uit lood goud maken. Dat is een duivelsklus. Laat het gezond maken van Nederland dan over aan het te smeden duivelskabinet. Dr. Faustus Opstelten zal het smeden. Inderdaad was hij in de gouden jaren 90 van de 20e eeuw burgemeester van Utrecht waar het geloof van Nederland zich verenigt. Heeft hij zich als een Faust al die tijd stil gehouden in de gewelven van de Dom om zich van zijn duivelsklus te kwijten?

De multiplier is als een sneeuwbal en als die uitgerold is, ligt er een boek. Net zo iets wat Ebru Umar deed met haar columns in het AD en Joost mag weten waarin.
Over Joost gespoken volgens wiki zijn gekscherende benamingen voor de duivel: de duvel, Droes, Drommel, doivelke, Joos,[2] Joosje, Joos pek, Joosje pek en Joost.
Onbewust weet ik dat. Het komt uit mijn tijd in Hoevelaken. Begin jaren 70 20e eeuw; Joost den Draaier. Daar komt mijn aversie tegen Wouter bos als draaikont vandaan. Ik heb dus nooit op hem gestemd. Het lag aan de duivel dat WB een draaikont was én dat ik niet op deze lijsttrekker heb gestemd. Logisch toch?

Het kan zijn dat ik stemmen hoor. Nee, dat kan niet, de AWBZ wordt uitgekleed. Het wordt ook veel te duur. Afschaffen dus! Hahahaha. Mensen, dit land moet zijn begroting weer op orde hebben.

Wat ik wel weet is dat de komende tijd politiek gezien interessant wordt met veel strijd en passie, rechts tegen links. Drogredenen, weglopen, niet opdagen, uitlokken, de boel op scherp zetten en mediastilte. De media kan zijn hart ophalen en de volgers moeten maar vooral neutraal blijven om te kunnen genieten.

Ik blijf maar gewoon m'n rondjes om de Utrechtse kerk rijden. Ter bezwering van.... Gelukkig doet half Nederland dat. Dan hoeft er minder beroep te worden gedaan op de AWBZ. Nu het roken nog verbannen! (Zieke, rokende collega's... ik zie een causaal verband)

m'n rondjes om de kerk (10 k per ronde)
6-4-2010 10,16
7-4-2010 21,60
8-4-2010 30,00
9-4-2010 3,51
10-4-2010 10,84
11-4-2010 32,24
12-4-2010 23,93
14-4-2010 20,80
15-4-2010 30,41
16-4-2010 31,58
17-4-2010 48,61
18-4-2010 66,46
23-4-2010 37,28
24-4-2010 39,01
25-4-2010 45,09
27-4-2010 29,41
28-4-2010 44,86
30-4-2010 17,09

1-5-2010 23,40
4-5-2010 18,66
9-5-2010 12,22
16-5-2010 61,59

2-6-2010 24,82
3-6-2010 31,11
4-6-2010 40,91
5-6-2010 51,28
6-6-2010 44,50
11-6-2010 61,73
12-6-2010 46,72
13-6-2010 61,13
14-6-2010 47,74
15-6-2010 51,14
16-6-2010 50,33
17-6-2010 41,74
18-6-2010 50,19
19-6-2010 51,68
20-6-2010 49,00
21-6-2010 64,64
22-6-2010 46,71
23-6-2010 60,25
27-6-2010 30,15

4-7-2010 53,00
5-7-2010 54,20
8-7-2010 44,54
18-7-2010 201,00
20-7-2010 185,00
24-7-2010 101,93

1-8-2010 87,30
5-8-2010 66,85
6-8-2010 60,17
7-8-2010 52,74

Stil, ik hoor stemmen. Ze zeggen dat ik naar bed moet!

augustus 08, 2010

Beste Ebru Umar,

Leuk geschreven, je verzamelde columns in Burka en Blahniks. Dit weekend gelezen.

Ik had je min of meer kaltgestelt toen je veel in de publiciteit was, 7 jaar geleden. Een Turkse die Nederlander is, het deed met Van Gogh, pardon als het niet waar is, de media verspreidt die geruchten en ik verspreid ze verder, zich in iedergeval liëert aan het Fortuyn en het Theo van Gogh-gevoel, daar kon ik geen respect voor opbrengen.

Maar toen ik vandaag je boekje las was ik gecharmeerd van de uitspraken die je deed. Hou je ons toch even een spiegel voor. Nu 6 jaar na het verschijnen van dat bundeltje zijn sommige zaken en de namen van de hoofdrolspelers nog actueel. Je hebt talent voor schrijven en signaleren.
In "coca cola" schrijf je het antwoord dat ik graag van E. had willen horen. Als op een reisdocument staat dat je moslim bent, maakt dat jou moslim? Niet dus, je bent een zelfstandig individu die zelf beslist een bepaald geloof aan te hangen of niet.

Geduld is een schone zaak. Misschien wel te schoon want je botten worden bleek op het knekelveld. Een gevalletje te veel geduld zeg maar.
In ieder geval heb ik het geduld opgebracht en via collega E. ben ik bij jou terecht gekomen. Die collega zit eigenlijk in de zelfde situatie als jij in 2004 zat. Richting de 33 en geen relatie, dan wordt het kiezen of delen.

Nu heb ik het interview op AT5 gezien tussen jou en Esmaa van "de meiden van Halal". Ik vond je arrogant overkomen, superieur misschien. Je bent normaal ook zo gereserveerd? Misschien een teken van onzekerheid, van zwakte.

Dat is allemaal niet erg. Zolang je in een vlot lopend boekje je meningen kan verkondigen die ik in een dag van eerste tot laatste zin kan spellen, doe jij het als schrijver goed.

Over geduld gesproken, is er van jouw liefdesleven nog wat terechtgekomen? Denk het niet, toch?

Mag ik je een advies geven, het gaat om de klik, niet om het materieel. Het gaat om wederzijse verliefdheid maar volgens mij ben jij net als vele anderen gewoon uit op gemak en meer, meer, meer waarvan ik dacht dat het achterhaald was.
Verder mevrouw Umar ben ik niet bang dat je je Blonde God vindt. Misschien vind je er 5 en neem je ze mee naar je buitenhuis. Geen wonder dat je dan dichtklapt en geheimzinnig gaat giechelen. Vrouwen van 40 zonder kinderen met wie je op een bepaald niveau kunt praten, dat zegt mij wel wat.

augustus 07, 2010

ziel



Faust verkocht zijn ziel aan de duivel. Hij ging heel ver om onsterfelijk te kunnen worden.
In woorden van deze tijd;
Hoever ga je in je zelfontplooiing? Welke offers ben je bereid te brengen?

Tegenstanders praten slecht over Ebru Umar, maar ze hebben wel enige bewondering voor haar. Waarom? Tijd om Burka & Blahniks te lezen. Volgens de cover bevat het maatschappij kritische en politieke stukken, afgewisseld met een persoonlijk verslag van haar bestaan als alleenstaande dertigplusser in Amsterdam. Iets voor E.?

augustus 05, 2010

gedogen

Gister On Air gezien. Dacht dat het ging over mensen die net terugkwamen uit het buitenland of daarheen gingen en wat interessants te melden hadden, lauwloenen.
In de uitzending bijvoorbeeld ook de eerste vrouwelijke voorzitter in het betaald voetbal, Clémence Ross. Oud staatsecretaris van VWS, volksgezondheid, Welzijn en Sport volgens wiki. Johan Derksen heeft het niet zo op met vrouwen in het voetbal. Volgens mij vindt hij vrouwen in de krijgsmacht ook niet zo'n goed idee, maar kijk wat het leger verbeterd is.

Maar terugkomend op CR, als CDA politicus vindt zij dat er zo snel mogelijk een kabinet moet komen. Ze vindt de plannen om een CDA-VVD kabinet te smeden (een minderheid dus) met politieke steun vanuit de kamer (politiek eventueel een meerderheid) acceptabel.

Of dit nu acceptabel is of niet, dit zet de deur open om in toekomstige kabinetsformaties een minderheidskabinet te formeren die zelf niet een meerderheid zal halen bij besluiten die genomen moeten worden. Uiteindelijk zal alles in de kamer moeten worden besloten. Dan is er een verlamd kabinet. Want hoelang kun je gedogen als je tegen gedogen bent? Dit kabinet staat of valt bij het gedogen van en door de PVV. Als de VVD en het CDA doen wat ze vinden, zal het per definitie niet lang duren. Want dan zal de PVV ook eisen stellen aan het gedogen. Het kabinet zal dan aan de leiband van de PVV lopen. En dat is de nachtmerrie.

Ik begrijp Lubbers niet hoe hij het zover heeft kunnen laten komen. Hij geeft de andere partijen de schuld dat zij hem hebben opgedrongen naar rechts te kijken.
Maar Lubbers toch, daar ben je toch zelf bij? Jij hebt nee kunnen zeggen.

Ik vind het goed dat Cohen eens kijkt naar zijn eigen rol. Dat deed hij in het NRC:
Eigen rol

Cohen ging ook in op zijn eigen rol in het formatieproces. Zijn oproep tot onderzoek van een rechtse coalitie was „geen gok, dat was noodzaak". Maar: „Mijn fractie ging ervan uit dat er omgezien zou worden naar een gewoon meerderheidskabinet."

Cohen maakt zich „grote zorgen om de cohesie in de samenleving" met deze minderheidsvariant waarbij de PVV politieke steun verleent. Hij kritiseerde het CDA, dat „de rol van bescheiden verliezer in enkele weken heeft ingeruild voor die van kingmaker van Geert Wilders". Hij verwijt Verhagen dat die alle eisen aan de PVV om etnische registratie en kopvoddentaks op te geven, heeft laten vallen.

D66-fractievoorzitter Pechtold vindt dat Lubbers een „grove inschattingsfout" heeft gemaakt die heeft geleid tot een „wangedrocht". Hij vindt dat Lubbers zijn opdracht had moeten teruggeven.


Ja E. we zijn zuur en in de aap gelogeerd.

augustus 02, 2010

dogma´s

Rutte: 'Druiven wel erg zuur in linkse kerk'

Goh.... ik ben toch al niet zo voor kerken...met Wiegel zou ik bij de uiteindelijke stemming roepen "tegen".
Waar Rutte dan de term linkse kerk vandaan haalt? Van Fortuyn? Nee, de term werd al eerder gebruikt. Fortuyn heeft hem hergeïntroduceerd uit zijn tijd bij de linkse kerk (in de jaren 70 van de 20e eeuw in Groningen?)

In de jaren zeventig werd het over de PvdA gezegd met hun dogma's die door mannen als Den Uyl, Pronk, Van Dam en nog intelligentere wezens werden verdedigd. Maar uiteindelijk werden de dogma´s ingeruild voor een veel pragmatischer beleid. In Paars 1 en 2 werd met premier Kok de markt gevolgd. Dit werd uiteindelijk door diezelfde markt afgestraft door een sluimerende beurskrach vanaf 2001.
Een vastgoed crisis en en financiële crisis doen de rest.
Nederland is toe aan forse bezuinigingen. Probleem is dat de "gewone" Nederlander dat niet weet. De negatief beladen term linkse kerk wordt daarom gebruikt om een eenheidsgevoel te creëren onder de verzamelde partijen die samen een blok van links tegenover zich zien.

Vraag is of dit een basis is om een land te regeren. De linkse kerk heeft schijnbaar leeuwen en beren op straat gezet waar rechts onder leiding van Rutte bang voor is. Rutte met zijn meerderheid van 1 zetel. Een paar zetels en de coalitie van een minderheid met steun valt. Dit is geen basis om een land te regeren. Rutte weet dat.

Ik geef ze een jaar want de minderheid heeft volgens de af te spreken spelregels slecht een jaar recht op steun. Pin me er niet op vast want de partijen zijn erg onstabiel. De ene keer willen ze dit en dan dat of zelfs allebei.

Ja sorry E., hebben we toch 2 zetels te weinig gescoord.

augustus 01, 2010

Mes steek pijn

Eigenlijk gaat dit artikel over authenticiteit. To be yourself. Het pure heeft alleen een kind. Giofranca verwees naar haar musicale inspiratie.
"mes steek pijn" zijn 3 woorden die voor een kind al genoeg zijn om een hele wereld erachter te onhullen.

De musicale inspiratie van Giovanca Ostiani is een lied van Frank Boeijen over Kerwin Duinmeijer die in 1983 werd neergestoken in de binnenstad van Amsterdam. Een taxichauffeur die hem naar het ziekenhuis kon brengen liet hem doodbloeden op straat. Dit maakte veel indruk op haar.
Heeft die chauffeur hiervoor moeten boeten, vraag ik me af. (Ja mijn puurheid is al verdwenen vrees ik)

Maar goed, in Pauw & Witteman zet Giovanca en passant PVV'er Fleur Agema op haar nummer.
Die Giovanca, een scherpe, pittige meid. Gelukkig heeft Nederland er meer van: Jasmina, Esma, Leila, Ebru, Shaliha noem ze maar op. Allemaal zo puur en zo echt.



uitzending Pauw & Witteman 23 september 2009.