januari 31, 2011

brutaal

Het schijnt zo te zijn dat de brutalen onder ons de halve wereld bezitten.
Brutale mensen zijn minder in aantal, veel minder in aantal dan de wat rustige en meer terughoudende mensen. Maar de brutalen hebben veel meer dan de halve wereld tot hun beschikking.
Brutale mensen hebben meer kansen die ze zelf creëren. Ze hebben meer tegenslagen, maar overwinnen die ook makkelijker. Ze hebben meer keuzemogelijkheden omdat ze haantje de voorste zijn. Ze hebben meer macht omdat ze meer dan de halve wereld hebben.

Maar dit gebeurt ook op de werkvloer. De brutalen hebben de macht. Je merkt het als je in de OR zit. Dan krijg je verhalen te horen die je anders alleen van bekenden hoort. Nu hoor je deze verhalen van wildvreemden.

Machtspelletjes verzieken de werksfeer. Je moet dus vechten om je positie te behouden en te verbeteren.
Teamleiders moeten dan ook leiding kunnen geven en niet hun oren laten hangen naar de brutalen onder ons.

Hier moeten we ons maar eens mee bezighouden.

januari 30, 2011

Nieuwe wereld

We hebben een aantal nieuwe werelden nodig. Deze wereld wordt gebruikt als een dorp, een compacte stad. Op het ene moment ben je hier, op het andere moment daar.

Kijk op de blog van Arnon Grunberg. In Europa van het ene hotel naar het andere. Met de vliegtuig als taxi. Als je daar bomen voor moet planten heb je gelijk het hele milieuvraagstruk opgelost omdat waar een boom wordt geplaatst geen mens kan wonen. De mensen moeten dus veel compacter gaan wonen zodat er meer plaats is voor bomen.

Bomen zijn belangrijk voor het leven op aarde. Of toch niet? link die zegt dat het niet zo is. Een boom legt wel C (koolstof) vast maar zal na zijn dood ook weer C afgeven aan het milieu in de vorm van CO2.
Algen in de zee produceren veel meer zuurstof en leggen ook meer C vast. Na de dood van een algje zal het op de zeebodem opgenomen worden in het transformatieproces op de zee bodem. Via de Midden Atlantische Rug zal het weer worden opgenomen in het binnenste van de aarde

januari 29, 2011

Leven

Doodstraf Zahra Bahrami uitgevoerd hoorde ik vanochtend om 9 uur. We hebben ons er niet echt mee bezig gehouden. Shame on you Holland!

Nederland beschermt staatsburgers niet. Zij had de best mogelijke bescherming moeten krijgen die leven verdient. Dit had een niet misverstane diplomatieke rel moeten worden.
Deze minister van buza zal net zo reageren als hij als informateur ook heeft gedaan; De zaak op zijn beloop laten gaan.
Voor dit kabinet is het leven van Nederlanders met buitenlands bloed weinig waard.

januari 28, 2011

Meteoor

Vanmorgen om 8.01 uur een vallende ster, een meteroor, op 45 graden ONO. Het is maar een korreltje gruis, maar zo fascinerend mooi.

Ook de demonstraties in Noord Afrika zijn fascinerend. Zagen de trendwatchers het aankomen dat Tunesië verkiezingen zou uitschrijven?
Al sinds Habib Bourgiba heeft het land een verlichte dictatuur waar de toeristen met hun verderfelijke westerse cultuur vrijspel hebben. Waarom komen de gemakkelijk trotse Tunesiërs niet eerder op de proppen met hun vrijheidsideaal? Zijn ze geïnspireerd door de Algerijnen en buitenlandse Tunesiërs? De Algerijnen hebben laten zien hoe het niet moet met hun FIS en de landgenoten in Europa laten de onbereikbare rijkdom zien. Rijkdom die door de Tunesiërs zelf niet in de huidige situatie is te behalen. Doe je er wat voor om geld voor je studie te verdienen, wordt je fruitkar geconfisceerd door de corrupte politie.
De daad van zelfverbranding die er op volgde was er een van wanhoop. Deze daad heeft een geest uit de fles gehaald die er al een mensen leven in zat. Zulke geesten hou je niet in de fles. Mensen die worden onderdrukt zullen alleen maar sterker worden en dat is wat in Tunesië, Egypte en andere landen gebeurt.

januari 26, 2011

Mensen

We leven met veel te veel mensen op aarde als je het mij vraagt. Maar als die mensen chouder aan schouder gaan staan hebben we geen aarde nodig. Dan passen we allemaal in een gebied zo groot als Los Angeles. Alles is zo relatief. Daarom is onderstaande video ook zo indrukwekkend.

januari 25, 2011

Pinda

Vraagt Nederland zich wel eens af waarom Amerika ons graag te vriend wil houden? Omdat we het leuke aapje zijn dat als het een kunstje toont het een pinda verdient van de Verenigde Staten? Dit hoorde ik in de media.

Laat de average citizen aan het woord (en een enkele verdwaalde toersit/expat) in The Resident
. Lori Harfenist weet haar talent te benutten.

januari 24, 2011

Rattenvanger

van Hamelen, Amsterdam. Ratten ondergraven dijken en zijn voor de waterhuishouding gevaarlijk. Ze zijn dus voor Nederland gevaarlijk.
Amsterdam is grimmiger geworden zegt de Amsterdamse burgemeester in de volkskrant
. Wat is dat grimmiger?
Is Amsterdam grimmig geworden? Link naar de misdaadkaart. In Amsterdam halveerde het aantal moorden in het afgelopen jaar tot 16.

Als ik aan de ratten denk dan zijn het ratten in paniek. Ratten die willen vluchten en in dat escapisme over elkaar heen buitelen. Ratten in doodsangst die elkaar doodbijten. Dat zijn grimmige ratten.

Laten het nou volgens burgemeester (en hoofd van de politie) Van der Laan om 600 draaideurcriminelen gaan die in de laatste 5 jaar 15.000 keer zijn aangehouden. Van der laan maakt 250 rechercheurs vrij om die 600 criminelen van de straat te halen. Voor boeven heb je boevenvangers. Voor ratten heb je rattenvangers. Ik denk dat deze criminelen, deze ratten, hun eigen problematiek hebben en daardoor makkelijk laten pakken. Het zijn eigenlijk al tamme ratten. Maak die tamme ratten onschadelijk voordat ze de palen waarop Amsterdam staat hebben doorgeknaagd.

Misschien bedoeld Van der Laan dat Amsterdam een stad in verwarring is. Daarna breekt dan een niet te stoppen paniek uit. In 2012 storten de inwoners zich als lemmingen in de afgrond.

Wat Van der Laan moet doen met die ratten weet ik niet. Een heropvoedingsgesticht zoals Veenhuizen zou misschien in ere kunnen worden hersteld. Maar dan op een andere plaats. Misschien in het leeglopende Limburg?

januari 23, 2011

bezighouden

Wat zou ons, de Nederlanders, bezig moeten houden?

- de persvrijheid in Hongarije, een land dat de EU voorzit zou inderdaad iets kunnen zijn. Gelukking houdt Neelie, onze vrouw in Brussel zich daar mee bezig. Zij is Commissaris van de digitale agenda, dat is ICT en Telecom. Blijkbaar ook iets om met de content bezig te zijn.

- de ecologische hoofdstructuur die door dit kabinet door onduidelijkheid te creeeren over de financiering nu niet wordt voltooid.

- kinderen met leukemie of een andere kanker (wat een gemeen woord).

- de komende bezuinigingen die het herstel van Nederland mogelijk zal belemmeren.

- de stijging van de zeespiegel die in 2100 (over 90 jaar, een mensen leven!) een meter hoger staat.

- de toekomst... die dichterbij is dan we denken. De kleinkinderen van onze kinderen die nu worden geboren leven tot ver in de 22ste eeuw!

- Je kan je ook gewoon met voetbal bezighouden. Ajax met 3-0 van FC Utrecht verloren.

januari 20, 2011

VWA

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) houdt de kwaliteit van het voedsel dat in de schappen ligt in de gaten en controleert ook de op de productie van voedsel. De missie. Zo heeft deze Autoriteit in de provincie Groningen bij een boer 70 dode koeien en een stel verwaarloosde dieren ontdekt. Deze boer werd al in de gaten gehouden. 't Is ongelofelijk hoe dit tussen de controles door kan glippen. Het is trouwens ook smakelijk eten, want wat zal die boer zoal geproduceerd hebben? Soms als ik m'n macaroni met runvlees eet bijt ik op een stukje bot. Van een koe van die boer? Een uitgemergeld karkas, een ouwe vleeskoe voor in de gehakt. Afgeschreven voor de melkproductie.

Over melk gesproken. Ik wilde in m'n Appie Heijn melkproducten kopen. Pak ik een yoghurt met uiterste verkoopdatum 18-1. Naast me staat een vakkenvuller. Zeg ik tegen hem hier moet je kijken 18-1. 't Is toch 20-1? Ja jochie, vakken vullen is ook een beroep.
Dit is een taak voor de winkelier om dit in de gaten te houden en een controletaak van de VWA.

januari 18, 2011

verzoening

Als je het mij vraagt zal de verzoening tussen de wereldreligies (met name Islam-Christendom) vooral moeten komen van de mensen zelf.
De instituties die gefundeerd zijn op de heilige boeken prediken een geloof dat door dogma's aan elkaar hangt. De boeken zijn op meerdere manieren door geestelijken uit te leggen en ze botsen op verschillende niveau's met elkaar.
Als beide religies tot elkaar willen komen zal dat offers vragen.
Dat kan, maar dan zullen er nieuwe dogma's uitgevaardigd moeten worden. Dat betekent dat het geloof zich opnieuw moet uitvinden.
Dat kan, is het verleden heeft het geloof zich ook aangepast (Christendom anno 1950 en anno 2000, Christendom anno 1595 en 1970)

Laat het multi interpretabele aan mensen, de burgers die de samenleving vormen, over. Eigenlijk is dat het moraal, fatsoen, de gewoonte, de goede zeden, etcetera en dat is tijd- en plaatsgebonden.
Met de globalisering krijg je gedonder met deze normen & waarden. Sommigen accepteren het niet. Gelukkig zal, zoals altijd, tijd een bondgenoot zijn.

Ik denk dat de religies naar elkaar kunnen opschuiven en met elkaar ideeën kunnen uitwisselen zoals landen dat doen, samenwerking heet dat geloof ik.
Welke zin het heeft weet ik niet. Alleen een goede buur komt bij de ander op de koffie of thee.
Ideeën van de religies zullen niet veranderen, ze blijven multi interpretabel. Van de instituties is niets te verwachten, zij blijven zich verschuilen achter hun dogma´s en in hun ivoren torens van de macht.

Nee, burgers zullen zelf besluiten welke interpretatie zij zullen volgen. De gewenste of de ongewenste, waarbij ongewenst is dat een religie zich aan een ander wil opdringen. Bij de laatste moet de overheid zeker ingrijpen als het gewelddadig is.

Zo bezien zouden we in Afghanistan moeten blijven. Min of meer als beschermer van het geloof. Waarschijnlijk zijn dan de tijden van de kruisvaarders weer terug.

januari 17, 2011

Organisatieplan

120 medewerkers werkten aan het organisatieplan. Dat is bijna 20% van het totaal aantal medewerkers van de business unit.
Management heeft hier een punt. Zij creëerden een behoorlijk draagvlak voor deze reorganisatie. Dat is de basis van elke reorganisatie, het zou het tenminste moeten zijn.
Maar in het zakenleven mislukt 60 tot 85% van de fusies. Waarom zou het bij reorganisaties bij de overheid anders zijn?

januari 16, 2011

Afghanistan

Het is zoeken naar een meerderheid voor Rutte om een politie opleidingsmissie naar Kunduz te kunnen sturen.
Met steun van Wilders kan het, maar die houdt zijn poot stijf. Geen politiemissie, geen Nederlanders in Kunduz van hem. Het lijkt afgekeken van Bush sr. zijn uitspraak "Read my lips: no new taxes". Bush verhoogde de belasting wel om het begrotingstekort te dichten.
Wilders werd door Rutte in Buitenhof (Ned1) op geroepen om voor een missie te stemmen omdat het evenzo in zijn belang is, namelijk uiteindelijk het bestijden van de fundamentalistische islam.
Als het strijden wordt, zijn politieopleiders onvoldoende.
Rutte heeft gelijk dat als hij stelt dat voor de vrijheid offers moeten worden gebracht. Maar dan moet hij dat ook eerlijk durven te zeggen tegen het Nederlandse volk. Als hij dat niet doet is hij de vox populi niet waard en zal hij te weinig draagkracht hebben. Daarbij komt ook de vraag of de nut en noodzaak wel duidelijk is overgekomen bij het volk. (ik denk nu aan het Rijksdaggebouw in Berlijn, al dan niet in brand gestoken door Huub van der Lubbe in 1933, ;))

januari 15, 2011

salaris



In het Romeinse Rijk was de tegenprestatie voor geleverde arbeid, zout, lange tijd een betaalmiddel in gebieden met een gebrek hieraan. Daar komt het woord salaris vandaan... Romeins voor zoutrantsoen....

Meer dan 2000 jaar later moeten we de buikriem aanhalen...de tering naar de nering zetten. Bezuinigen dus...en niet op een halfzachte manier. We moeten leren leven als de vrekkenclub.

Maar ja, iedereen heeft behoeften, dat is waar. Maar iedereen moet ook begrijpen dat behoeften niet altijd hoeven te worden vervuld. Maslow had ook wel door dat op een zekere hoogte de behoeften zullen stagneren.
Materiële behoeften zullen niet 100% kunnen worden bevredigd. De behoefte aan geestelijke zelfontplooiing zal dan alleen maar groeien. Het zijn communicerende vaten.
Ambtenaren zullen daarom meer aan hun persoonlijke ontwikkeling moeten werken. Scholing op de werkplek... Daar is een budget voor dat bijna niet wordt gebruikt.

De vakbond zal zich daar meer op moeten richten. We hebben meer kennis nodig. Als iedereen zijn helpdesk vragen kan oplossen, is een helpdesk overbodig. Dat scheelt weer. Even nadenken...ok, dat zeg ik tegen mezelf.

Maar salaris, dat is voor bijna iedereen het verschil tussen een uitkering en iets waarvoor je werkt. Het is het zoet waar Balkenende naar verwees na de zure jaren. Balkenende is allang weg, Rutte is gekomen en het zout ook. Het zoet laat nog langer op zich wachten.

januari 14, 2011

werken

Wat is werken toch lekker, als een weekend, als vakantie, als sex.

Ja, uiteindelijk is werk keiharde porno, toch geen fuck aan. Storend zelfs.

januari 12, 2011

egocentrisme

Wat voor wereld zouden we hebben als het ieder voor zich zou zijn?

januari 11, 2011

Reorganisaties

Maak je echt bekend via Intranet wiens functie op de tocht komt te staan?

januari 10, 2011

ontspannen

Een school in Groningen heeft subsidie aangevraagd om kinderen in de les meer te laten bewegen. De gedachte is dat beweging de bloeddoorstroming stimuleert en daarmee ook de hersenen activeert.
Dat idee komt uit Amerika en daar is het wetenschappelijk onderzocht.
Nu nog zien of het in de Groningse situatie ook opgaat.

Een half uur per dag vragen en antwoorden met beweging. Hoe gaat dat in z'n werk? Ik stel me voor dat je dan naast je schoolbank staat en met een kniebuiging antwoord geeft voor het ene antwoord en een luchtsprong voor het andere antwoord. Fout betekent 10 x opdrukken. Kijk, zo leer je die kinders discipline.
Het zal ongetwijfeld helpen. Have a shot.

Zelf zei ooit dat ik moeilijke statistische vragen kon beantwoorden tijdens het hardlopen terwijl dat achter m'n bureau niet lukte.


Volgens mij is het een kwestie van ontspanning.

januari 09, 2011

ruimte

Op de kleine ruimte is Jan Mulder (oud voetballer, columnist en tafelheer bij DWDD) toch beter. Maar onderstaande video mag er zijn.

januari 07, 2011

Genocide

Deze reactie las ik op grunberg.com. Eigenlijk is het mijn reactie.
ha ha, who wants to be a bore... boredom cost to many lives in history. Wasn't WWII started with a bored Deutschland?
If a Genocide triggers the economy of those who commit a Genocide then the solution is there where the boredom is.
But without taking risks nobody flies like a bird.
The loser will have to take a risk to fly.
Eventually the bored loser will be smart enough to stay in the air.
Het gaat over het idee hoe een Genocide de economie stimuleert van hen die de Genocide begaan. Zij profiteren er het meeste van.

januari 06, 2011

censuur

Dit vind ik het misbruiken van je ambt. nu.nl Je zit op een schip. Hebt een hoge positie en je kunt doen en laten wat je wilt.

Laat hem de pen gebruiken en schrijven wat er verbeterd moet worden aan het leven op een oorlogsbodem.

enneh, positief over de gemeente.... laatst was ik het met de vorst en sneeuw... jammer dat ik mezelf censureer.

januari 05, 2011

wetenschappelijk

AMSTERDAM- Als verliefde mensen naar hun partner kijken, worden er delen van hun hersenen uitgeschakeld. Dat hebben Britse wetenschappers aangetoond.

© Thinkstock Mensen die staren naar een foto van hun geliefde, vertonen bijna geen activiteit in de grote hersenen. Vooral delen van het brein die belangrijk zijn bij het beoordelen van andere mensen worden uitgeschakeld.

Dat melden wetenschappers van het University College London in het online wetenschappelijk tijdschrift PloS One. Lees dit Nu-artikel er op na.

I love this song

januari 04, 2011

haat

Helaas denken sommige mensen dat het tegenovergestelde van liefde haat is... ha ha dream on.

'Het tegenovergestelde van liefde is niet haat, maar onverschilligheid.'
(Primo Levi)

Het zal dus mogelijk zijn dat iets wat je haat, je ook liefhebt... een haat-liefde verhouding?

Als je in een haat-liefde verhouding bent beland, zit je bijna in een onmogelijke positie die je persoonlijke integriteit aantast. Als dat zo is, heb je een probleem. Dan is het tijd om te praten.

januari 03, 2011

huid en haar

huis en haard, schuld en boete, hoera Tolstoj.

Get Microsoft Silverlight Of bekijk de flash versie.

januari 02, 2011

middeleeuwen

Herman Finkers wil terug naar de middeleeuwen. Toen hadden we een 1.000 jarig rijk dat wel stand hield. Dit zegt hij in liever dan geluk, een interview met Paul Witteman (NL1 op zondag 2-1-2011, ca. 13.30 u). Dit blijkt een herhaling te zijn, link naar Liever dan geluk op uitzendinggemist (Beta versie)

Godverdomme hij wil me dood hebben. Terug naar de middeleeuwen betekent dat kinderen en volwassen door onvoldoende medische zorg nu dood zouden zijn geweest.
Dit is een indirecte doodsbedreiging van Herman F. aan de maatschappij van nu.

Hij dweept nogal met zijn geloof en opvoeding. Laat hem dan daarin blijven. Waarschijnlijk heeft hij er last van dat hij nooit is aangeraakt door een kapelaan. Hij moet gedacht hebben, ben ik te min?

Herman F. blijf maar lekker als troubadour in je middeleeuwen. Kruip maar lekker in het 1.000 jarige hol van de middeleeuwen en veel geluk.