februari 24, 2011

stemwijzer

VVD
De overheid moet weer zijn eigen vervoersbedrijven beheren.
U: Oneens
Partij: Oneens
Regeerakkoord VVD-CDA: 'Er komt een verplichte aanbesteding voor het openbaar vervoer in de drie grootste steden waarbij kwaliteit en goede en actuele reisinformatie wezenlijke onderdelen van de aanbestedingseisen vormen.'

Wat een argumentatie van de VVD in hun partijprogramma.
Willen ze werkelijk op lokaal niveau via aanbestedingseisen de kwaliteit van het OV vergroten? De kwaliteit houdt op bij de stadsgrens! Dank je wel VVD.

Via aanbestedingen kunnen de belanghebbenden (overheid, burgers) er baat bij hebben omdat de partijen die de aanbesteding winnen kunnen worden gestuurd op de prestaties die ze leveren. Laat ze dat dan vooral vastleggen in de aanbestedingseisen.

Dit zijn de Provinciale verkiezingen 2011.

februari 17, 2011

Vlammend hart

Op 11-2-2006 schreef ik onderstaande.

Dit korte fragment komt uit de -gratis-online editie van het NRC,
El Farhani (35): „Ze hadden mogen zeggen dat Allah slecht is. Die staat daarboven. Ze hadden grappen over moslims mogen maken. Maar onze profeet Mohammed is een méns en hij is dood. Hem beledigen is zeggen dat je overleden moeder een hoer is.” Hij draagt een oranje polsbandje waarin respect2all staat gedrukt.


Beste El Farhani het gaat er niet om of Allah slecht is, het gaat niet om de grap over Moslims. Er moeten tekeningen gemaakt kunnen worden waarin iemand in of op de tulband een bom draagt. Het gaat om wat er achter zit, het keiharde feit dat jullie religie misbruikt wordt door radicalen.
Dat blijken jullie keer op keer te vergoeilijken door te zeggen dat het geen echte moslims zijn. Het wordt hoog tijd dat de islamitische gemeenschap in gesprek gaat met zichzelf.
Als je respect wil, dan zul je het ook moeten geven.
Voor onze vrijheid knokken wij. Dat zouden jullie ook moeten doen, want het kan toch niet zo zijn dat een paar conservatieven jullie weg naar de verlichting tegenhouden?

In Tunesië en Egypte schijnen ze de boodschap begrepen te hebben. Vechten voor je vrijheid moet jezelf doen. Overwinnen van de tirannie kan alleen met een vlammend hart.

februari 12, 2011

democratie

Als wij democratie zouden zijn zouden we het verspreiden. Tunesie, Egypte, Lybië, Algerije, Syrië, Iran, etc.

Wat doen we? Niks. Democratie wacht. Tot het volk democratie omarmt.

Volgens democratie moet je van democratie houden wil je haar verdienen.

Wat er anders overblijft is corruptie.