november 06, 2006

Off the record....

Deze posting valt niet direct onder de noemer wat Nederland oa. bezig zou moeten houden maar is mi. wel het opmerken waard.

Toen ik zondagochtend tegen 11 uur hoorde dat Saddam Hoessein de doodstraf door ophanging is opgelegd ging er even een siddering door mijn lijf.
Als je zo'n strop krijgt aangemeten en het luik valt onder je voeten vandaan, dan zal je je nek breken. Vervolgens worden de zenuwen afgeklemd, gewolgd door verlamming en zal de strop zich verder om je keel spannen waardoor je zult stikken.
Een perfecte dood voor een dictator die vele mensenlevens op zijn geweten heeft.
Maar toch die ceaucescu-iaanse siddering blijft.

Maar dat onze minister-president zich positief uitlaat over uitspraak van het Iraakse gerechtshof kan er bij mij niet in.
Wat verbeeld deze man zich wel, dat hij namens alle Nederlanders spreekt? Wij hebben geen doodstraf en het is hypocriet om dat wel in het buitenland toe te staan.
Het is inderdaad een uitglijder die links bizar noemt.

Ik vind het een domme en ongelukkige uitspraak maar het typeert Balkenende in de media wel. Hij had het kwalificeren van de rechterlijke uitspraak over kunnen laten aan fractiegenoten en zelf kunnen zeggen dat hij er kennis van heeft genomen.
Maar zeg nou zelf, hij is toch mp. en moet dat toch weten?
Die fractiegenoten kun je fractie hufters noemen, op de verkiezingslijst heten deze kandidaten lijsthufters; zij die er niet voor schromen zich wat ondiplomatieker uit te drukken. Een lijsthufter is CDA'er Maxime Verhagen bijvoorbeeld of oud-politicus Marcel van Dam. (stemt hij nog PvdA?)
Mijn motto is dus Nederland verdient beter, een betere mp. Dat is toch niet zo moeilijk?

Geen opmerkingen: