november 01, 2005

Van Hulten voorzitter PvdA

Vanmiddag om 16.00 uur is de uitslag van de ledenraadpleging over het voorzitterschap van de Partij van de Arbeid bekendgemaakt op een persconferentie in Den Haag. Met deze e-mail wil ik u als lid ook direct informeren over de uitkomst.

In totaal hebben 21174 leden hun stem uitgebracht. Met een opkomst van 34,8 procent is hierbij ruim voldaan aan de minimale opkomst van 15 procent om de uitslag van de raadpleging geldig te laten zijn.

Michiel van Hulten is door 61,7 procent van de leden aangewezen als de winnaar. Deze uitslag geldt als een bindende voordracht aan het congres van 9 en 10 december aanstaande in Utrecht.

Mede namens het partijbestuur feliciteer ik Michiel van Hulten hierbij met deze uitkomst. En ik wil de andere drie kandidaten bedanken voor hun inzet om deze raadpleging tot een succes te maken.

En ik dank u voor het uitbrengen van uw stem!

Vriendelijke groet,
Ruud Koole


Na dit staatje van partij democratie het volgende van Nu.nl

'Arabische machthebbers zijn fascistisch'

Uitgegeven: 1 november 2005 08:37

BRUSSEL - Arabische leiders zijn fascistisch. Dat zegt Tweede Kamerlid Hirsi Ali (VVD) dinsdag in een interview met de Belgische krant De Morgen. "Fascisme is universeel. Het is niet alleen iets van de witte mens. Er bestaat geen enkel Arabisch land dat echt democratisch is en waar het individu vrij kan leven."

Hirsi Ali stelt verder dat in de meeste Arabische landen geen vrijheid van godsdienst bestaat en vrouwen er slechter behandeld worden dan dieren. "De machthebbers passen er geweld en manipulatie toe op dezelfde manier als Mussolini en Hitler. Kijk bijvoorbeeld naar de gifgasaanval van Sadam Hoessein tegen de Koerden in Irak en het uit de weg ruimen van politieke tegenstanders zoals door het Assad-regime in Syrië."


NU.nl
(c) ANP

Geen opmerkingen: