mei 12, 2009

het SOZAWE-pakket GWS4ALL

Dit is een probeersel om met email dit blog te updaten.
 
Misschien zou de titel moeten luiden het SOZAWE-pakket GWS4ALL.
Zogezegd gekopieerd en geplakt. Ik had in dit blog ooit wat geschreven over dit software pakket. Ik meen dat het 2005 was. Destijd was het versie 5.1 We zitten nu opgezadeld met versie 9.1 (elk jaar een nieuwe update?) Nog steeds een versie waar ik elke dag 4 of 5 keer uit wordt gegooid.
 
Eigenlijk is het alweer een oud pakket. In januari 2003 werd het geïmplementeerd. Waarschijnlijk wordt het medio 2010 vervangen door Socrates. Dit is een project waarin de 4 grootste gemeenten samenwerken om een eigen systeem te ontwikkelen.
 
Inmiddels is Socrates operationeel in Den Haag. De gemeente Rotterdam is begin 2009 begonnen met het invoeren van de werkwijze van Socrates. Amsterdam zal, samen met Utrecht, vermoedelijk begin  2010 volgen.
 

update: In december 2009 is de gemeente overgeschakeld op een ander registratie- en cliëntvolgsysteem. De algemene mening over GWS4ALL is dat het naarmate de einddatum van het systeem naderde, het beter werd. Het systeem is nooit organisatiebreed gedragen. Het werd wel steeds dragelijker om er mee te werken. De fouten in het systeem werden zichtbaar. Deze bugs werden vermeden. Wat het systeem niet kon werd steeds duidelijker en daar werden andere oplossingen voor bedacht/ Een beetje houtje touwtje werk dus.
Het systeem is uiteindelijk een redelijk systeem geworden, waarvan we zeiden dat het ons systeem was.

Geen opmerkingen: