juni 14, 2009

onthutsend

Politiek doet het niet goed op TV. Wel als er wat gebeurt. Toen Pim werd neergeknald was Nederland in rep en roer. Nu worden zijn persoonlijke bezittingen op een veiling per opbod verkocht. Hardcore Fortuyn aanhangers spreken er schande van. Het hoort in zijn Palazzo thuis. In Rotterdam. Wat een zielige vertoning, alsof hij een museum verdient voor zijn belang voor de wereld. Die Jomanda-achtige persoonsverheerlijking is gewoon eng. Ze hadden er een huis van de democratie moeten maken. Nou ja ik zeg maar wat.

De PVV zal Fortuyns rol overnemen en die beweging is niet bepaald democratisch te noemen. Grote leider Wilders heeft een paar pionnen naar voren geschoven voor het Europees Parlement zoals de door Wilders aangeduide ik-praat-niet-met-jou Matlener.
De PVV heeft 4 of 5 zetels in het EP en is niet van plan iets constructiefs bij te dragen. Zij zullen niet meedoen met de Europese poppenkast. Ze zullen -tegen- stemmen bij voorstellen om Europa europeser en transparanter te maken. Vreemdelingen moeten er uit. Voorstellen om illegalen een verblijfsvergunning te verstrekken zal door de PVV worden weggehoond. Spanje heeft illegalen al gelegaliseerd, daar was helemaal geen Europees besluit voor nodig. Ideeën hoe het wel zou moeten komen helaas niet van politici van het PVV.

Ook niet van de PvdA, de linkse intellectuelen.
Wouter Bos zegt in de Volkskrant dat hij 5 aansprekende kandidaatlijsttrekkers heeft gevraagd om de EP-verkiezingskar te trekken. Ze weigeren, willen niet. Daarom is Thijs Berman gevraagd. Hij is onbekend en een pro-Europa politicus. Dat maakt natuurlijk onbemind.

Zelf heeft Bos gestemd op een euroscepticus, nr. 5 van de lijst van de rooien.
Ik begrijp Bos en de PvdA niet. Vanuit hun achterkamertjes gooien ze hun eigen glazen in. Laat politici op de barricaden staan en vechten voor de burgers waar dit land om zou moeten gaan.

Onthutsend is het bijvoorbeeld dat na de nederlaag van de PvdA in de EP-verkiezingen Wouter Bos aangeeft dat de crisis nog niet goed doorkomt in de zetel verdeling. Als het nog slechter wordt, zo verwacht hij, zullen de kiezers de PvdA weten te vinden. In Maart 2010 zal de economie met een werkloosheidspercentage van 8% er slecht voor staan verwacht Bos. Dit is positief voor de PvdA want die spint garen bij dat soort ontwikkelingen volgens hem. Er gaat dus weinig uit van Bos en zijn discipelen om de economie te stimuleren en problemen voor te zijn. Het is een status quo, wachten op verkiezingen in maart 2010 om er politiek rendement uit te halen. Bos is als een slechte slager "Mag het ietsje minder zijn?"

Geen opmerkingen: