maart 31, 2005

cerebraal.nl

Gequoted van cerebraal.nl

niet meepraten met de opinie
27 Maart 2005 @ 21:43

Hallo allemaal, nu in Amerika de zaak rondom Terri Schiavo haar dieptepunt heeft bereikt ben ik eigenlijk wel benieuwd wat mensen die in coma zijn geweest, voor korte of langere tijd, er van vinden.Vind je het niet vreemd dat in de media deze zaak bijna uitputtend heeft behandeld maar dat (bij mijn weten) mensen die in coma zijn geweest niet aan het woord zijn geweest.Laat het weten!!


janneman

Nieuw lid

Posts: 8offline
Re: niet meepraten met de opinie
29 Maart 2005 @ 18:30

Eigenlijk wel jammer

_________________________________

]/\\Em/

Dick

Nieuw lid

Posts: 6

offline
Re: niet meepraten met de opinie
30 Maart 2005 @ 11:30

Ieder geval staat op zichzelf!

Er is in genoemd geval beslist niet over 1 nacht ijs
gegaan. Daarbij hoort zoiets absoluut niet op zo'n onwaardige manier in de publiciteit!

Wat deze zaak alleen aantoont is dat het belangrijk is in gezonde
toestand aan te geven en vast teleggen wat je belangrijk vindt als zo'n situatie als Schiavo zich bij jezelf voor zou doen.


janneman

Nieuw lid

Posts: 8

offline
Re: niet meepraten met de opinie
31 Maart 2005 @ 20:13

Dick wrote:

Ieder geval staat op zichzelf!Er is in genoemd geval beslist niet
over 1
nacht ijs gegaan. Daarbij hoort zoiets absoluut niet op zo'n onwaardige
manier in de publiciteit!

Dat die hele zaak nu aan het rollen is gegaan dat
is onvermijdelijk. Het zet mensen aan het denken. Op de Nederlandse TV zijn mensen die de zorg hebben over een vegetatieve patient aan het woord geweest, mensen die passief euthenasie hebben gepleegd door de sonde voeding te stoppen
hebben hun licht laten schijnen. Artsen hebben hun zegje kunnen doen op de Nederlandse TV. Helaas zijn er geen mensen die in coma zijn geweest die er iets over kunnen zeggen. Is er iets van een diepte reportage geweest? Dan heb ik iets gemist.

Het Parool schreef dat mensen die langer dan pakweg 4 weken coma niet meer in coma zijn, maar in een vegetatieve toestand zijn beland.

Ine Bongenaar van het revalidatiecentrum Leijpark in Tiburg zegt in het Parool van woensdag 30 maart "een coma duurt nooit langer dan 4 weken. Dan zijn de ogen dicht, er is geen controle over de lichaamsfuncties en beademing is noodzakelijk. De toestand gaat vanzelf over. De patient overlijdt of hij gaat over in een vegetatieve toestand. De ogen zijn open, zonder dat de patiënt overigens iets ziet; er is een slaap-waak ritme, basale lichaamsfuncties zoals ademhaling, spijsvertering en hartslag werken weer en de patiënt wordt met een sonde gevoed. Die situatie kan eindeloos duren."

Dit is dus zinloos. Dan lach je uiterlijk, maar van binnen verteer je.

_________________________________

]/\\\Em/\\

Geen opmerkingen: