december 10, 2008

parlementair debat over de kredietcrisis

Jammer, jammer, jammer ze gaan niet echt inhoudelijk in op de problemen en de mogelijke oplossingen. Groenlinks noemde wel het 30 punten plan en de SP kwam ook met enig positivisme maar de VVD gaf weer niet thuis met specifieke oplossingen. Marc Rutte was erg onparlementair om een mop uit de koude oorlog te vertellen die moest aangeven waar de Partij voor de Dieren voor zou staan. (boegeroep uit de zaal)

Een aantal malen is Rita Verdonk, binnenkort de zwarte weduwe van TON, aan het woord geweest en daar kwam geen enkele kennis uit. Het enige was dat ze IceSafe spaarders financieel wilde compenseren. Wat is dat nou voor gelul? Ten eerste is dat TON onwaardig. Het is je reinste kapitaalvlucht en daar moet de Staat niet de risico's van dragen. Ten tweede is het niet liberaal; burgers hebben een eigen verantwoordelijkheid.
Ten derde is het oneerlijk tegenover al die miljoenen Nederlandse spaarders met miljarden op de bank tegen een lager percentage dan IceSafe.
Deze spaarders moeten bij de zwarte weduwe een claim indienen dat hen compenseert voor het verschil tussen het lage Nederlandse banktarief en het hoge IJslandse tarief.

Mijn idee is om de rijken in Nedeland in iedergeval meer belasting te laten betalen. Wat te denken van het verhogen van de fictieve rendementsheffing in box 3 van 4% naar 5%?

Nog even Pauw en Witteman in gesprek met Jeannine Janszen, Roger Moore en Heemskerk van de Rabobank.

Of kijk naar Adjiedj Bakas in P&W over zijn boek The Future of Finance, wat is het toekomstbeeld na de financiële crisis?


Of draadstaal

Geen opmerkingen: