januari 28, 2011

Meteoor

Vanmorgen om 8.01 uur een vallende ster, een meteroor, op 45 graden ONO. Het is maar een korreltje gruis, maar zo fascinerend mooi.

Ook de demonstraties in Noord Afrika zijn fascinerend. Zagen de trendwatchers het aankomen dat Tunesië verkiezingen zou uitschrijven?
Al sinds Habib Bourgiba heeft het land een verlichte dictatuur waar de toeristen met hun verderfelijke westerse cultuur vrijspel hebben. Waarom komen de gemakkelijk trotse Tunesiërs niet eerder op de proppen met hun vrijheidsideaal? Zijn ze geïnspireerd door de Algerijnen en buitenlandse Tunesiërs? De Algerijnen hebben laten zien hoe het niet moet met hun FIS en de landgenoten in Europa laten de onbereikbare rijkdom zien. Rijkdom die door de Tunesiërs zelf niet in de huidige situatie is te behalen. Doe je er wat voor om geld voor je studie te verdienen, wordt je fruitkar geconfisceerd door de corrupte politie.
De daad van zelfverbranding die er op volgde was er een van wanhoop. Deze daad heeft een geest uit de fles gehaald die er al een mensen leven in zat. Zulke geesten hou je niet in de fles. Mensen die worden onderdrukt zullen alleen maar sterker worden en dat is wat in Tunesië, Egypte en andere landen gebeurt.

Geen opmerkingen: