januari 24, 2011

Rattenvanger

van Hamelen, Amsterdam. Ratten ondergraven dijken en zijn voor de waterhuishouding gevaarlijk. Ze zijn dus voor Nederland gevaarlijk.
Amsterdam is grimmiger geworden zegt de Amsterdamse burgemeester in de volkskrant
. Wat is dat grimmiger?
Is Amsterdam grimmig geworden? Link naar de misdaadkaart. In Amsterdam halveerde het aantal moorden in het afgelopen jaar tot 16.

Als ik aan de ratten denk dan zijn het ratten in paniek. Ratten die willen vluchten en in dat escapisme over elkaar heen buitelen. Ratten in doodsangst die elkaar doodbijten. Dat zijn grimmige ratten.

Laten het nou volgens burgemeester (en hoofd van de politie) Van der Laan om 600 draaideurcriminelen gaan die in de laatste 5 jaar 15.000 keer zijn aangehouden. Van der laan maakt 250 rechercheurs vrij om die 600 criminelen van de straat te halen. Voor boeven heb je boevenvangers. Voor ratten heb je rattenvangers. Ik denk dat deze criminelen, deze ratten, hun eigen problematiek hebben en daardoor makkelijk laten pakken. Het zijn eigenlijk al tamme ratten. Maak die tamme ratten onschadelijk voordat ze de palen waarop Amsterdam staat hebben doorgeknaagd.

Misschien bedoeld Van der Laan dat Amsterdam een stad in verwarring is. Daarna breekt dan een niet te stoppen paniek uit. In 2012 storten de inwoners zich als lemmingen in de afgrond.

Wat Van der Laan moet doen met die ratten weet ik niet. Een heropvoedingsgesticht zoals Veenhuizen zou misschien in ere kunnen worden hersteld. Maar dan op een andere plaats. Misschien in het leeglopende Limburg?

Geen opmerkingen: