september 23, 2010

Investeren

What the heck with Transavia.. het is nu Martinair wat telt. Het is geschiedenis. KLM neemt het passagiersvervoer over. Hiermee is alweer stukje Nederland naar de filistijnen.

In het 5 uurnieuws hoorde ik dat Kip caravans uit Hoogeveen ook failliet is. Te weinig vraag naar deze caravans. Na 76 jaar houdt het ook voor hen op. Weer een stukje Nederland naar Gomorra. Op deze manier blijft er van het oude Nederland niets over. NL moet dus nieuwe dingen bedenken. We moeten innoveren. Tja, deze week ontslaat medicijnenproducent Solvay in NL de R&D afdeling. Innovatie wordt verplaatst naar de VS.

Nederland moet veel meer investeren in het opleiden van mensen. Daarna moeten andere investeerders deze slimme mensen de mogelijkheid geven om in bedrijven te werken die in NL zijn gevestigd. Als dat niet mogelijk is, glijden we af naar een staat dat z'n broek niet meer kan ophouden.
Dan verliezen we terrein in de vaart der volkeren. Want daar gaat het toch om? Als je je niet kunt blijven ontwikkelen verlies je vaart, momentum, om van te profiteren.
Als dat gebeurt met een land en dat zie je nu met de BRICK landen, halen andere landen je in en wordt je overklast in kwantiteit en kwaliteit.
Dan worden we een schuldenland en zullen we meer verliezen dan de 200 euro die een huishouden in huidige plannen van het demissionaire kabinet maandelijks zal inleveren.

Geen opmerkingen: