september 30, 2010

motto

Goed er is een gedoogakkoord en een regeerakkoord. Nu nog de toestemming van het congres van het CDA. Dat zal nog een heksentoer worden. Of is het pleit eigenlijk al beslecht? Formeel komt er wat rook en vuur en misschien explodeert een bommetje om te laten zien dat (een deel van) het CDA ook tegen samenwerking met Wilders is. Uiteindelijk is het allemaal voorgekookt door de partijtop met interim voorzitter Henk Bleker.

Henk heeft in het verre Groningen een stuk land om zijn vee te laten grazen. Het is een ideaal stukje Nederland om die oude reclame van Omo in een nieuw jasje te steken.
Een helicopter die boven Blekers weiland cirkelt met daaronder een reusachtige waslijn met allemaal hagelwit wasgoed. Het ruikt naar stront maar het is echt wit!
Gronings wit wel te verstaan.
Uiteindeijk gaat het deze coalitie erom dat Nederland weer proper wordt, zijn normen en waarden weer leert, vrijheid leert te waarderen en vooral weer wit wordt. Dat er een luchtje aan zit is allemaal niet zo erg. Geld stinkt niet en de CDA boeren zijn wel wat gewend.
Het motto is vrijheid en verantwoordelijkheid. Hoezo?

Geen opmerkingen: