september 01, 2010

Klinkklaar

Klink heeft de formatie aardig op scherp gezet. 2 Dagen niet effectief onderhandelen, verdeeldheid in de CDA fractie, geen steun van hem als gekozen vertegenwoordiger voor de onderhandelingen met vooral PVV.
Zal Klink als enige in de fractie een standpunt moeten verdedigen die tegen die van Verhagen ingaat, of zijn er meer onafhankelijke geesten?
Klink toont eindelijk een gezicht achter de politieke machinaties.

Ik vind het vreemd dat hij er nu pas achter komt dat Wilders in wezen geen politieke verantwoordelijkheid wil nemen. Op de manier zoals Herr Dr. Faustus Opstelten het voor zich ziet om een regering te kneden moet het wel verkeerd aflopen.
Wilders zal zich ondiplomatiek blijven opstellen en over de macht beschikken het crisiskabinet in het zadel te houden of te laten vallen. Dit is te zot voor een real politiker als Klink. Schijnbaar wilde hij het aanzien hoe ver de PVV ging. Uiteindelijk heeft Klink als medeonderhandelaar toch zijn steun ingetrokken en een brief aan Verhagen en de brief geschreven die op de Volkskrantsite staat.

Als Klink dit daadwerkelijk doorzet dan is het feitelijk niet mogelijk een minderheidskabinet te formeren die een kamermeerderheid heeft (door de steun van de PVV).
Misschien moeten er dan lapmiddelen worden gebruikt die men eigenlijk niet wil gebruiken (steun van SGP?)

Feit is ook dat als dit monsterverbond niet doorgaat, de VVD en het CDA hebben gefaald, in het nemen van politieke verantwoordelijkheid als realpolitieke partijen. Niet omdat ze het risico hebben genomen maar omdat het ze niet is gelukt en Nederland daarbij enige schade hebben toegebracht door ons land niet te regeren.
Natuurlijk is het ook Wilders cs. aan te rekenen maar hij weet niet beter dan dat het voor hem free publicity is die hij als geen ander kan gebruiken voor zijn strijd tegen het islam. Ook weet hij niet hoeveel schade hij aanricht aan de samenleving.

Onbekend maakt onbemind. Voor hem dus sluiting van moskeeën en er zeker geen nieuwe bij. Gevolg is onbekendheid en een toename van de islamfobie. De PVV zal stemmen winnen, realpolitieke partijen (partijen die regeringsverantwoordelijkheid durven en willen nemen) zullen op deze stroming ook strenger worden. Zo krijgt Wilders wat ie hebben wil.

Ik googlede op realpolitik en kwam bij deze site, Bitterlemon en Nucleus.
Ik geloof m'n ogen niet: de theocratie wordt als een fatsoenlijke utopie gezien. Als een ideale maar onbereikbare staatsvorm. Ooit gehoord van Iran? Bereikbaar en dodelijk.
Noem de hogere politieke idealen zoals theocratie utopieën, het zijn de enige utopieën die menswaardig genoemd kunnen worden, in tegenstelling tot de socialistische gelijkheids-utopie of de bevrijdings-utopie.

Toen ik verder las, toen, ja dat omschrijf ik "haren die mij te berge rijzen". Ultra conservatief rechts? Er is een wazig Kain-figuur in te ontwaren.

Geen opmerkingen: