augustus 02, 2010

dogma´s

Rutte: 'Druiven wel erg zuur in linkse kerk'

Goh.... ik ben toch al niet zo voor kerken...met Wiegel zou ik bij de uiteindelijke stemming roepen "tegen".
Waar Rutte dan de term linkse kerk vandaan haalt? Van Fortuyn? Nee, de term werd al eerder gebruikt. Fortuyn heeft hem hergeïntroduceerd uit zijn tijd bij de linkse kerk (in de jaren 70 van de 20e eeuw in Groningen?)

In de jaren zeventig werd het over de PvdA gezegd met hun dogma's die door mannen als Den Uyl, Pronk, Van Dam en nog intelligentere wezens werden verdedigd. Maar uiteindelijk werden de dogma´s ingeruild voor een veel pragmatischer beleid. In Paars 1 en 2 werd met premier Kok de markt gevolgd. Dit werd uiteindelijk door diezelfde markt afgestraft door een sluimerende beurskrach vanaf 2001.
Een vastgoed crisis en en financiële crisis doen de rest.
Nederland is toe aan forse bezuinigingen. Probleem is dat de "gewone" Nederlander dat niet weet. De negatief beladen term linkse kerk wordt daarom gebruikt om een eenheidsgevoel te creëren onder de verzamelde partijen die samen een blok van links tegenover zich zien.

Vraag is of dit een basis is om een land te regeren. De linkse kerk heeft schijnbaar leeuwen en beren op straat gezet waar rechts onder leiding van Rutte bang voor is. Rutte met zijn meerderheid van 1 zetel. Een paar zetels en de coalitie van een minderheid met steun valt. Dit is geen basis om een land te regeren. Rutte weet dat.

Ik geef ze een jaar want de minderheid heeft volgens de af te spreken spelregels slecht een jaar recht op steun. Pin me er niet op vast want de partijen zijn erg onstabiel. De ene keer willen ze dit en dan dat of zelfs allebei.

Ja sorry E., hebben we toch 2 zetels te weinig gescoord.

Geen opmerkingen: