augustus 14, 2010

nu

Zaterdag 14-08-2010 vang ik dit op van nu.nl

AMSTERDAM - Zeker de helft van de honderden bedreigingen die jaarlijks bij Haagse politici binnenkomen zijn afkomstig van minderjarige jongens uit normale gezinnen.

Dat zegt zaakofficier van justitie Nicole Vogelenzang zaterdag in het AD. Vorig jaar ging het in totaal om 386 meldingen van bedreigingen. Dit jaar staat de teller op 214.

De jongeren plaatsen vaak zonder na te denken de ene na de andere doodsbedreiging op internet, schrijft de krant op basis van gegevens van het Team Bedreigde Politici van de Haagse politie.

De meeste bedreigingen zijn voor PVV-voorman Geert Wilders gevolgd door demissionair premier Jan Peter Balkenende (CDA).
Hyves

De jongeren plaatsen bijvoorbeeld een bericht op hun Hyves-pagina en denken vervolgens dat dit toch door niemand gelezen wordt.

De bedreigingen zijn volgens de krant ook voor een aanzienlijk deel afkomstig van gefrustreerde mannen. De laagdrempeligheid van internet speelt een grote rol bij het uiten van de bedreigingen.


Is het recept van een Wilderiaanse gehaktschotel strafbaar? Hoe meer zielen op deze site hoe beter, dus het recept hiervan volgt nog. Eerst uitproberen. Een chef kok zal niet direct wat op tafel zetten als hij het nog niet grondig heeft uitgeprobeerd en gefinetuned.
Om deze schotel te maken zullen er heel wat schotels moeten worden klaargemaakt.
Dat geeft een probleem want om deze schotel te maken zijn er eerst nog wat proefschotels nodig. En zoals het laat aanzien zal Wilders de schotels verbieden.
De enige schotel die wordt geoorloofd door Wilders is een jachtschotel.

Faust

Sommigen hebben Wilders in een vliegende schotel gezien, de gelijkenis met herr dr. D. Faustus op een vliegend tapijt, een vliegende bierton of wijnvat is treffend.
Faust had met het recept van een Wilderaanse gehaktschotel raad geweten. Want hoe is Faust aan zijn eind gekomen? Uit elkaar gereten als de eerste duivelse zelfmoordterrorist.

Is bovenstaande nu een bedreiging voor Wilders? Nee of ja?

Geen opmerkingen: