augustus 27, 2010

samenbindend

In Knevel en Van de Brink, een praatprogramma op televisie, wat ik niet volg, de voorzitter van het CDA, de partij van partij van "giganten" die een knieval maakt voor Wilders, doet een uitspraak waar Wilders niet op zit te wachten.

De CDA voorzitter maakt er een lang verhaal van maar bij 14:40 in deze video zegt Bleker iets over een regering voor alle Nederlanders, die samenbindend moet zijn, die geen groepen tegen elkaar zet. Vanaf 15:50 zegt hij dat het een regering moet worden die niet de samenleving uit elkaar speelt, maar die groepen in de samenleving bij elkkaar brengt.

Volgens Wilders moet deze man op vakantie.
Wilders kan met hem mee want na de formatie van het monsterkabinet zal het voor hem hard werken zijn om alle PVV programmapunten te realiseren. Wilders moet dit aanstaande kabinet overeind houden en toch zijn punten scoren. Wilders moet dus een beetje geven en dat zal moeilijk zijn. Niet op het economisch vlak, maar wel op het sociale. Hij moet zijn achterban tevreden houden. Dus sommige wezenlijke punten wil hij -und sein Gruppe-binnenhalen.

Het probleem is dat de beleidsterreinen met elkaar vervlochten zijn zodat een maatregel op het ene terrein invloed heeft op het andere. Het wordt nog wat met het 18 miljard euro bezuinigen. Want wie garandeert dat juist Wilders' achterban niet onevenredig wordt getroffen?

Geen opmerkingen: